• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve je dogovoreno - Banjalučanin ide u Portugal: Vladan Kovačević prelazi u Sporting!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Golman poljskog Rakova definitivno odlazi u Lisabon.

 Vladan Kovačević prelazi iz Rakova u Sporting Lisabon Izvor: YouTube/Alesto/Screenshot

Vladan Kovačević nakon tri godine provedene u Poljskoj definitivno napušta Rakov.

Nekadašnji omladinski reprezentativac BIH koji želi da brani za reprezentaciju Srbije dogovorio je transfer u Sporting iz Lisabona, objavio je portugalski list "A Bola" i tako praktično okončao sve spekulacije.

Rakov i Sporting dogovorili su sve detalje i poljskom klubu pripašće pet miliona evra, što bi uz dodatne bonuse moglo da iznosi i šest miliona evra, a Rakov će dobiti i određeni procenat od naredne prodaje, navodi "A Bola".

Kovačević će potpisati petogodišnji ugovor sa Sportingom, a ostalo je samo još da obavi u Lisabonu ljekarske preglede, nakon čega će transfer biti i zvanično realizovan.

Na njegovom transferu u Lisabonm profitiraće i Sarajevo, iz kojeg je prije tri godine prešao u Rakov, tada za 300.000 evra.

Klubu sa Koševa pripada 15 odsto transfera, tako da će dobiti 750.000 evra, a u slučaju da budu realizovani bonusi Sarajevo će dobiti ukupno 900.000 evra.

Vladan Kovačević sa Rakovom ima dva superkupa Poljske, jednu titulu i nacionalni kup, a u dvije sezone je bio najbolji golman Ekstraklase.

Iako Srbija ima veliku gužvu na golu i u formi su Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Đorđe Petrović, Mile Svilar i Aleksandar Jovanović želio je Kovačević da se sa njima bori za mjesto među stativama, ali mu zbog nastupa za mladu selekciju Bosne i Hercegovine FIFA ne dozvoljava da obuče dres Srbije.

Problem je u tome što prema izmjenama FIFA pravila, koje su izglasane u septembru 2020. godine, igrač ne može da promijeni fudbalsko državljanstvo ukoliko je stariji od 21 godine nastupao za bilo koji uzrast dosadašnje selekcije u zvaničnom meču te u tom trenutku nije imao državljanstvo reprezentacije za koju bi u budućnosti želio da igra.

Vladan Kovačević rođen je 11. aprila 1998. godine, što znači da je 21. godinu napunio 11. aprila 2019. godine, a posljednji zvanični nastup za U-21 reprezentaciju BiH je upisao 13.10.2020. godine u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i gostujućem porazu od Njemačke (1:0).

U trenutku posljednjeg nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, Vladan Kovačević imao je navršene 22 godine i 183 dana, pa prema trenutnim pravilima, ukoliko FIFA ne napravi presedan, može da nastupa samo za reprezentaciju BIH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC