• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija odigrala najlošiju utakmicu! Hrvat udario po Piksiju i "orlovima" - pohvalio samo jednog!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji Hrvatski fudbaler Mario Cvitanović prokomentarisao i Dragana Stojkovića.

 hrvatski fudbaler mario cvitanovic kritikovao srbiju i piksija Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi imao je ideju da "umrtvi" igru na meču protiv Engleske u prvom kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu, a da zatim izmjenama napravi problem timu Gareta Sautgejta. To se odrazilo i na sam kvalitet meča u Gelzenkirhenu - najmanje golova, najmanje šansi i najmanje udaraca u okvir gola na ovogodišnjem turniru. Utakmica nije zadovoljila očekivanja širokih narodnih masa.

Nekadašnji fudbaler i trener Dinama iz Zagreba Mario Cvitanović, svojevremeno povremeni reprezentativac Hrvatske, istakao je da je ovo bio najlošiji meč na šampionatu. Komentarisao je dešavanja na HRT, ali bez mnogo lijepih riječi o Srbiji koja ga nije impresionirala igrom u ovom meču.

"Ovo je bila najlošija utakmica koju smo vidjeli na Evropskom prvenstvu. Bez jasne ideje, ritma, kreativnosti, želje da se igra fudbal. Podatak da je Kejn imao jedan dodir s loptom u prvom poluvremenu sve govori o igri Engleske", rekao je nekadašnji fudbaler Mario Cvitanović.

Nešto detaljnije govorio je o Srbiji... "Srbija do ulaska Mladenovića nije imala sprint u prazan prostor. Srbija u prvom poluvremenu jako malo pokazala. Bili su nepovezani, djelovali su bezidejno. Vidjeli smo kako Piksi na klupi komentariše sa pomoćnicima neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom. S druge strane, kad Engleskoj ide loše Sautgejt sjedi na klupi. Utakmica je bila za dvije klase ispod meča između Slovenije i Danske", istakao je on.

Reprezentaciji Srbije do kraja grupne faze turnira ostaju još mečevi protiv Slovenije u drugom i Danske u trećem kolu, a ti mečevi odrediće plasman u grupi. Prolaz u nokaut fazu takmičenja obezbijediće po dvije najbolje selekcije iz svake grupe, ali i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

(MONDO)

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:50
Strahinja Pavlović posle Srbija - Engleska
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova Buraz

Ovaj je još gori od Joška... Pa Hrvatska nije šutnula na go protiv dječaka iz Španije... A ne komentarišeš ti Cvitanušiću da je bio čist penal na Mitroviću... I čitaj šta kaže Kejn...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC