• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šok iz Mostara: Željko Petrović nije više trener Zrinjskog, poznato i ko će ga naslijediti

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pred početak priprema, i drugi mostarski klub ostao je bez trenera.

 Željko Petrović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Nakon Veleža, ovog ljeta promjena i na klupi drugog mostarskog kluba, Zrinjskog.

"Plemići" su saopštili da je sporazumno raskinut ugovor sa šefom stručnog štaba Željkom Petrovićem, samo šest mjeseci nakon što je sjeo na klupu Mostaraca.

Imao je Zrinjski veoma dobre rezultate i tom periodu, konstantno "pritiskao" Borac i bio u igri za titulu praktično do samog finiša sezone, pritom je osvojen i Kup BiH, ali sve to nije bilo dovoljno da dvije strane nastave saradnju,

"Odluka o prijedlogu za sporazumnim raskidom ugovora nije bila lagana, ali s obzirom na veliku odgovornost koju ima Uprava, tu odluku ipak smatramo ispravnom. Željko Petrović je trener s velikim renomeom i sretni smo što je prije šest mjeseci pristao biti naš trener, a ostvareni rezultati i osvojeni Kup su najbolji pokazatelj da smo tada donijeli ispravnu odluku o njegovom angažmanu. Ispred nas je još jedna sezona u koju ulazimo s velikim očekivanjima i ambicijama, a s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki insotrani klub i prije naših evropskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu", izjavio je predsjednik Uprave Denis Lasić.

Čelnici Zrinjskog odlučili su da Petrovića naslijedi Mario Ivanković, koji će danas izvršiti prozivku fudbalera u 18.30 i tako početi pripreme za predstojeću sezonu.

"Treneru Petroviću se zahvaljujemo na uspješnoj saradnji te mu od srca želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere",saopšteno je iz Zrinjskog.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC