• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci prošli dalje, selektor odmah pomenuo Srbiju: Mala smo zemlja, mi to nemamo!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Slovenije Matjaž Kek smatra da je njegov tim mogao i više.

 Matjaž Kek o plasmanu Slovenije u drugi krug na EURO 2024 Izvor: MN PRESS

Dok Srbija tuguje, Slovenija slavi. Selektor Matjaž Kek je ponovo ispisao veliki uspjeh, najveći u svojoj karijeri. Kada je bio selektor Slovenije na Svetskom prvenstvu 2010. godine sa četiri boda i pobjedom nad Alžirom nije uspio da prođe dalje pošto je poražen od Engleske u posljednjem kolu grupne faze. Sada je Slovenija izdržala, odigrala 0:0 sa Engleskom i plasirala se u drugi krug na Evropskom prvenstvu.

"Nisam baš očekivao da ćemo da prođemo. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira. Kroz cijeli dan osjećao sam se pozitivno. Danas smo imali i malo sreće, što nam je falilo protiv Srbije. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema. Morate da znate da su Englezi navikli da igraju ove mečeve svakih nekoliko dana, a naši igrači nisu", rekao je Kek poslije meča sa Englezima. 

Iako grupna faza još uvijek nije gotova Slovenija sa gol razlikom 2:2 i tri boda trenutno se nalazi na drugom mjestu među trećeplasiranim ekipama i prošla je dalje. Kek je istakao da je ključ prolaska u ogromnoj energiji njegovog tima. 

"Izuzetno sam ponosan na ovaj tim. Vidjeli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Veselimo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu. Imali smo tešku grupu, ali imamo vrhunski tim. Jako sam ponosan na svoj tim i mislim da je ovo početak novog i lijepog doba za slovenački fudbal", dodao je Kek. 

Trener koji je sa Rijekom uspio da u Hrvatskoj prekine dominaciju Dinama i dođe do trofeja sada je odveo jako malu zemlju do druge runde Eura. Za to, kako kaže, nije samo on zaslužan. "Pošto smo mala zemlja jasmo je da ne možemo da imamo svake dvije godine nekog sjajnog fudbalera. Naša baza igrača je mala. Mnogi iznad mene zaslužuju pohvale. Mala smo zemlja i vjerujem da su svi srećni zbog nas", rekao je na kraju selektor Slovenije.  

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC