• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kako je ovo teško, dajte mi sekund!" Dušan Tadić jedva došao sebi kad je čuo riječi Radeta Bogdanovića!

Autori Milutin Vujičić Autori Mladen Šolak

Kapiten Srbije veoma teško podnio loš nastup "Orlova" na Evropskom prvenstvu, kao i svoj status rezerve u dvije utakmice. /Od izvještača MONDA sa Evropskog prvenstva, Milutina Vujičića./

 Dušan Tadić o ispadanju Srbije sa EURO 2024 Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Kapiten Srbije Dušan Tadić veoma je emotivno govorio poslije eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva u remiju protiv Danske. Iako se trudio da ne bude iskren, jer je rekao da to nije dobro raditi, on je ipak u nekoliko trenutaka zastajao, tražeći riječi. Iako se smijao, nije mu bilo do osmijeha. Prije svega, kada je bio upitan za svoju ulogu i za to što je opet bio rezerva.

"Ne znam šta bih rekao, stvarno. Ako nešto kažem iskreno, onda ispadne da si ubio čovjeka. Najbolje je da ništa ne pričam, jer eto, niko ne razumije šta sam htio da kažem, niti bilo šta. Mislim da nije poenta bila u Dušanu Tadiću, već je najbitnije zajedništvo, ovi momci, ali naravno da je najbitnije da kao jedan od lidera želiš da preuzmeš odgovornost, da si uvijek na terenu, to je normalno i ljudski, ali dobro. Kod nas se neke stvari malo i okrenu, izvrnu. Da ne ispadne kako treba, pa mislim da ne treba biti iskren", kazao je Tadić.

Izvor: MN PRESS

Da li će ikad htjeti da odgleda ove tri utakmice?

"Što da ne? Ali... Iz svake utakmice mogu da se izvuku dobre, loše stvari, ako težimo da idemo naprijed, treba napraviti dobru analizu i videti što je tako. Stvarno sam ponosan na ove momke jer su dali sve od sebe. Ubijeđen sam u to, žrtvovali su odmore, klubovi ih evo zovu, govore im da imaju nedjelju dana slobodno. Nije im lako, igramo godinu dana bez prestanka, ponosan sam jer dolaze i hoće da ginu."

Rade Bogdanović rekao da Tadić nije imao dobar tretman i da bi trebalo da napusti nacionalni tim zbog, kako je naglasio, "silovanja" koje trpi od selektora Stojkovića. Tadić je od novinara čuo tu izjavu, prenesenu iz Beograda, pa zastao tražeći reči i pravu reakciju. "Kako je ovo teško... Samo sekund, izvinite", kazao je Tadić na to, pa se sabrao poslije nekoliko trenutaka.

"Pogledajte Luku Modrića kod Hrvatske"

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

"Mislim da sam zaslužio bolji tretman, da bih mogao više da pružim ekipi, jer sam timski igrač, hoću da pomognem timu. Nisam bitan ja uopšte u ovoj priči, već je bitno šta donosiš i šta značiš na terenu. Da sam igrao više, mislim da bih mogao više da pružim, naravno. Odluka je takva, šta god da se dešava. Gledam u Hrvatskoj Modrića, tri godine je stariji od mene i uglavnom je svaku utakmicu na terenu, nebitno kakva da je situacija. Tu sam, igram koliko treba da igram i koliko mi se kaže, ja ću da igram i to je to".

Da li će igrati i dalje za Srbiju? "Vidjećemo, treba napraviti analizu i vidjeti šta i kako", kratko je rekao Tadić, ostavivši odgovor za neko buduće vrijeme.

"Saznali smo postavu sat i po pred meč"

Da li mu je bilo jasno šta je selektor tražio cijele utakmice? "Nismo znali postavu, saznali smo je sat i po pred utakmicu. Malo sam bio iznenađen, ali dobro, svi su momci tu, moraju da odgovore zahtjevima i to je to."

Sat i po pred meč, koliko je puta saznao tako kasno sastav u karijeri? "Ne baš puno puta", dodao je kapiten Srbije.

Poslušajte i pogledajte Tadićevo obraćanje sa Alijanc arene, poslije još jednog neuspjeha Srbije:

Pogledajte

07:37
Dušan Tadić izjava
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC