• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež imenovao novog trenera! Vodio Lokomotivu iz Moskve, bečki Rapid i njemački Nirnberg!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalski klub Velež imenovao je u četvrtak austrijskog trenera Damira Čanadiju za novog šefa struke, potvrdio je zvanični klupski sajt.

 Damir Čanadi novi trener FK Velež Izvor: FK Velež/zvanični sajt

Damir Čanadi rođen je 06. maja 1970. godine u Beču. Kao igrač većinu svoje karijere proveo je u austrijskim klubovima Favoritneru, Dojčkrojcu, Vineru, Cvetlu, Modlingu a nastupao je i za bečku Austriju 1989. godine. Kao mlad igrač svojim talentom je skrenuo pažnju selektora austrijske U21 reprezentacije za koju je upisao dva nastupa.

Nekadašnji vezni fudbaler odigrao je ukupno 293 meča kroz svoju igračku karijeru i postigao 61 gol, a od aktivnog bavljenja fudbalom oprostio se 2010. godine.

Nakon bogate i zanimljive igračke karijere posvetio se edukaciji te okrenuo trenerskom poslu, što će se u narednim godinama pokazati kao odličan potez u karijeri ovog pedesetčetverogodišnjeg trenera.

Novi trener "rođenih" imao je nekoliko velikih angažmana tokom trenerske karijere. Karijeru je započeo kao trener bečke DSV Fortune 05, sa kojom je osvojio šampionsku titulu bečkog okruga, nakon čega je njegova karijera konstantno išla uzlaznom putanjom. Ubrzo potom postaje glavni trener austrijskog drugoligaša FAC-a, u kojem mu odličan posao donosi trenerski angažman u trostrukom prvaku Rusije, Lokomotivu iz Moskve.

Po povratku u Austriju vodio je tadašnjeg drugoligaša SRC Altah sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2013/14 osvojivši šampionsku titulu, izborio plasman u austrijsku Bundesligu. Nakon trogodišnjeg angažmana u Altahu karijeru nastavlja na klupi 32-strukog prvaka Austrije, Rapidu iz Beča, da bi ga potom trenerski put odveo u grčku Superligu gdje je u dva navrata sa trenerske klupe predvodio tamošnji Atromitos.

Vrhunac trenerske novog trenera "rođenih" svakako predstavlja angažman u deveterostrukom prvaku Njemačke i četverostrukom osvajaču njemačkog kupa Nirnbergu kojeg je sa trenerske klupe predvodio u 2019. godini.

Posljednji angažman imao je u HNK Šibenik sa kojim je u takmičarskoj sezoni 2022/23 igrao finale Kupa Hrvatske protiv splitskog Hajduka, a na putu do finala eliminsao je i zagrebački Dinamo.

Fudbaleri Veleža su danas otputovali na Kupres gdje će obaviti glavni dio priprema za početak sezone koju će Mostarci započeti u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Protivnik Veleža je Klub d'Eskaleds iz Andore.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC