• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jerko Leko odustao od Veleža zbog navijača "rođenih": Počeli su brojati moja krvna zrnca

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatski trener Jerko Leko (44) odustao je od preuzimanja mostarskog Veleža.

 Jerko Leko zbog navijača FK Veleža neće postati trener rođenih Izvor: Youtube/SN TV SPORT show/Screenshot

Kao razlog navedena je nacionalnost mladog stručnjaka odnosno navijači Veleža poslije Deana Klafurića nisu željeli na klupi novog Hrvata.

"Javio sam jutros Veležu da na mene ne računaju i time prekinuo njihovo odugovlačenje s potpisom ugovora. U petak sve smo dogovorili, u subotu smo trebali dogovor pretočiti u ugovor, a tada nakon što je puštena vijest da ću ja biti trener počelo se s odugovlačenjem i prebrojavanjem mojih krvnih zrnaca, ja sam Hrvat, ali u trenerskom poslu sam samo trener, a iz svega sam zaključio da u takvoj klimi neće biti moguće realizovati što smo postavili kao cilj u razgovoru u Zagrebu", rekao je Leko, a prenio zagrebački "Indeks".

Prema njegovim riječima, dao je zbog korektnosti mostarskom klubu fore do nedjelje (juče) da se oglase povodom situacije sa navijačima, ali oni to do danas nisu učinili.

"Otkazao sam dalje razgovore, odustao sam od odlaska u Mostar u okolnostima koje naslućuju probleme koje kao čovjek i sportista ne podržavam", dodao je trener Jaruna, koji je u karijeri vodio još Lokomotivu i Hrvatski Dragovoljac.

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

istina

Jerko, trebao si stalno biti sportista i ne bi bilo problema. Jezik, kaže poslovica, je brži od mozga, a to je isti slučaj i kod tebe. Navijači Veleža ti nisu brojali krvna zrnca i gledali ostalo što si izjavio u zadnje vrijeme. Ti isti navijači su gledali ono što si prije govorio i komentarisao bh. političku scenu. Ako su te izjave iskrene, a jesu, onda se nemoj čuditi šta se dešava ovih dana oko tebe. Nije fer lopticu vraćati prema navijačima i sve što si rekao čista je LAŽ. Sam si sebe izbacio iz konkurencije za trenera FK Veleža. JEZIK JE ČUDO. Ti si primjer dvoličnosti u sportskim vodama, a siguran angažman možeš ostvariti samo u klubovi koji podržavaju tvoje riječi i razmišljanja, naravno politička. Taj teg nećeš nikad moći baciti od sebe. Ovo je razlog tvog neangažovanja i čista istina. Sve najbolje u sportskom životu kojeg si izgradio svojim postupcima.

Major

@istina Uzmite bosnju i sve pet

Zole

Svako svome jatu leti

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC