• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Dinamo se dogovorili: Bez gostujućih navijača u Ligi šampiona!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crno-bijeli se oglasili saopštenjem povodom predstojećih utakmica sa Dinamom.

 Bez gostujućih navijača na mečevima Partizan Dinamo Kijev Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Partizan se večeras oglasio i potvrdio da je sa Dinamom iz Kijeva postigao dogovor oko mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona. Preciznije, dva kluba su odlučila da na predstojećim utakmicama ne bude dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača, zbog osjetljive situacije.

Saopštenje crno-bijelih tim povodom prenosimo u cijelosti:

"FK Partizan obavještava javnost o dogovoru koji je postignut sa FK Dinamo Kijev a u vezi sa predstojećim utakmicama drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona koje će se odigrati 23. jula 2024. godine u Lublinu (Poljska) i 31. jula 2024. godine u Beogradu.

Na molbu FK Dinamo Kijev, kao domaćina prvog meča koji usljed ratnih okolnosti u Ukrajni svoje mečeve igra u Poljskoj, i mogućih incidenata među navijačima, pogotovu odnosa navijačkih grupa dva kluba a naročito poslije putovanja u Rusku Federaciju na fudbalski turnir, odlučeno je da se ni na jednom od dva meča (u Poljskoj i Srbiji) ne dozvoli prisustvo gostujućih navijača. Ova odluka je donijeta uz preporuku i u koordinaciji sa lokalnim vlastima u Poljskoj i uz savjete i odobrenje UEFA.

U skladu sa postignutim dogovorom, FK Partizan neće tražiti ulaznice za svoje navijače za utakmicu u Lublinu i apeluje na svoje pristalice da ne putuju samostalno u Poljsku.

FK Dinamo Kijev će se pridržavati istog dogovora i neće imati podršku svojih navijača na meču u Beogradu, na koji ima pravo iako je FK Partizan pod UEFA sankcijama.

Ova odluka je prvenstveno donijeta u cilju osiguravanja bezbjednosti svih učesnika u predstojećim mečevima i zbog sprečavanja potencijalnih incidenata koji naročito mogu uticati na FK Partizan koji je pod uslovnom kaznom UEFA. FK Partizan iskreno vjeruje da je ovaj dogovor u najboljem interesu oba kluba i da će biti dočekana sa razumijevanjem od strane naših navijača", poručili su iz Partizana.

(MONDO - M. V.)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Što se mene tiče ja više ne idem ni u Beograd kamo li u Poljsku? Ostario megdan ostavio. Jbg. Sve bude i prođe.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC