• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još korak do istorije, Zrinjski u Portugalu vjeruje u dobar rezultat protiv Vitorije: Dati sve od sebe i uživati

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zrinjski protiv Vitorije Gimaraeš igra ključni dvomeč za plasman u Konferencijsku ligu.

 Zrinjski Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Zrinjski je preskočio dvije prepreke, a ostala mu je još jedna do plasmana u Konferencijsku ligu, drugu godinu zaredom.

Nakon Brava i Boteva, aktuelni osvajač Kupa BiH odigraće dvomeč sa portugalskom Vitorijom Gimaraeš, a već u prvom susretu u gostima pokušaće da ostvari pozitivan rezultat pred revanš u Mostaru.

Trener "plemića" Mario Ivanković vjeruje da će njegov tim večeras od 18.45 pružiti dostojan otpor Portugalcima, te pokazati da nije slučajnu stigao do plej-ofa.

"Sigurno najkvalitetniji protivnik, ali ne treba da potjecnjujemo ni kvalitet Brava i Boteva. Ovo je sada šlag na tortu, gdje možemo dobiti najviše tokom najtežeg puta do grupne faze. Ne možemo ništa izgubiti. Nema razloga da ne pružimo najjači otpor i čak i u Portugalu napravimo dobar rezultat. Revanš je kod kuće, u Mostaru, pred punim stadionom... Jednostavno treba dati sve od sebe, uživati u igri, pokazati šta znamo i gdje se nalazimo i rezultat će doći", jasan je trener Zrinjskog.

Vitorija je ove sezone odigrala šest zvaničnih mečeva i ostvarila isto toliko pobjeda. Bez primljenog gola!

"Šest utakmica - šest pobjeda, ali svakom nizu dođe kraj. Nadam se da će to biti protiv nas. Šalu na stranu, radi se o kvalitetnoj ekipi, sa mnogo dobrih pojedinaca. Brzi su, mladi, traže igru, uživaju u njoj. Igraju ofanzivno, lepršavo, ali imamo i mi svoje kvalitete. Nadam se da ćemo pokazati zube, da se nećemo braniti u zadnjoj trećini, nego da ćemo nastojati da igramo svoju igru, da damo gol, da budemo opasni i da i oni vide da nam nije svejedno", kaže Ivanković.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Slobodan Jakovljević i Josip Ćorluka imali su problema sa povredama, iskusni defanzivac uspio je da se oporavi i biće među igračima za duel sa Vitorijom.

"Slobo je već dva dana u trenažnom procesu i on će biti u sastavu, za razliku od Ćorluke koji neće biti s nama. Njemu se pridružio i rezervni golman Goran Karačić, koji ima virozu. Imamo alternative, imamo momke koji su odradili cijele pripreme i oni su pokazali da se na njih može računati", dodao je Ivanković.

Duel Vitorije i Zrinjskog sudiće Vasilis Fotijas iz Grčke. Revanš u Mostaru zakazan je za četvrtak, 29. avgusta od 20 časova.

Pogledajte kako izgleda stadion Vitorije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC