• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar teškom mukom slavio na "Tušnju": Saudijac osigurao trijumf i gurnuo Slobodu na dno!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Saudijski fudbaler Abdulmalik Al Džaber postigao je pogodak za pobjedu Željezničara u Tuzli.

 Sloboda Željezničar PL BiH 4. kolo Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

U derbiju četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Željo je teškom mukom stigao do minimalne pobjede na "Tušnju".

SLOBODA - ŽELJEZNIČAR 0:1 (0:0)

Plavi sa "Grbavice" su stigli u Tuzlu kao favoriti i bili su bolji od domaćina većim dijelom utakmice, držali su loptu i stezali obruč oko Slobodinog gola, ali su izabranici Marka Maksimovića ipak imali najbolju šansu za pogodak u prvom dijelu, a propustili su i nekoliko dobrih prilika i u nastavku.

Ipak, Željo je jedini pogodio mrežu u 62. minutu i upisao treću pobjedu u sezoni, a istovremeno nanio četvrti poraz Slobodi, koja večeras možda i nije zaslužila poraz.

No krenimo redom...

Sloboda je do prednosti mogla u 10. minutu kada se Nihad Šero našao oči u oči sa golmanom Želje, čak je i zaobišao Vedada Muftića, ali nije na vrijeme šutirao, pa je čuvar mreže gostiju uspio da odbrani njegov udarac.

Pokušavali su gosti da stignu do mreže Elvira Trake, ali im je poslije dobre igre u prvom dijelu ipak nedostajao završni pas da kreiraju šansu iz kategorije stopostotnih.

Do samog finiša, tačnije 44. minuta kada je Trako sjajno intervenisao poslije udarca rezerviste Marina Karamarka. 

Već u narednom napadu, u kaznenom prostoru oboren je Šero, međutim, sudija Antoni Bandić se nije oglasio kao ni arbitri u VAR sobi. Vrijedi napomenuti i da je trener Slobode, Banjalučanin Marko Maksimović zaradio žuti karton zbog prigovora.

Željo je do prednosti u nastavku meča stigao nakon nešto više od jednog sata igre na "Tušnju".

Iz kornera je centrirao Aleksandar Boljević, glavom je Marin Karamarko vratio loptu u sredinu, a tamo je prihvatio Abdulmalik Al Džaber i pogodio mrežu Slobode - 0:1.

Desetek minuta kasnije Sloboda je propustila priliku da stigne do izjednačenja nakon lijepe akcije Obrena Cvijanovića, koji je prevario svog čuvara i centrirao pred gol Želje, ali tamo je situaciju spasio Amer Hiroš i otklonio opasnost.

U 77. minutu Said Husejnović, koji je u međuvremenu ušao u igru, sjajno je šutirao iz slobodnog udarca, ali je lopta prozujala tik iznad prečke Željinog gola.

Osam minuta potom, golman Želje je ispod same prečke izvukao volej udarac Husejnovića i spriječio izjednačenje, pa su Tuzlaci uknjižili i četvrti poraz iz isto toliko utakmica.

Mogao je Željo u sudijskoj nadoknadi i do drugog pogotka, ali je poslije šuta Boljevca stativa spasila Slobodu. Do kraja je još jednom Muftić spašavao Želju nakon udarca Eldina Hasanbegovića.

SLOBODA: Trako, Hasanbegović, Hasanović, Šero, Cvijanović, Hadžanović, Osmanković, Mekić, Dubačkić, Delimeđac, Haračić. Trener: Marko Maksimović

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Cavnić, Krpić, Hiroš, Cvetanovski, Al Jaber, Boljević, Galić, Marković, Mahmić, Radovac. Trener: Denis Ćorić

PREMIJER LIGA BiH, ČETVRTO KOLO

Radnik - Velež 4:3 (2:2)
/Pantelić 4, Mehanović 45+1, Krajišnik pen 54, Janjić 69 - Lauš 12, Halilović 17, Haskić 80/

Zrinjski - Sarajevo (odgođeno)

 Sloboda - Željezničar 0:1 (0:0)
/Al Džaber 62/

Nedjelja
Sloga - Borac (odgođeno)

Igrano u petak
Igman - Široki Brijeg 0:3 (0:1)
/Taraba 41, Jelavić 51, Vučur 65/



Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC