• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završena saga: Kjeza zvanično u Liverpulu - Juventusu 15 miliona evra

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Federiko Kjeza novi je fudbaler "redsa".

 Federiko Kjeza Izvor: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Liverpul je postigao dogovor sa Juventusom o transferu Federika Kjeze, dvadesetšestogodišnji napadač uspješno je prošao ljekarske preglede i potpisao dugoročni ugovor, dok je klubu iz Torina pripalo 15 miliona evra.

Kjeza, koji ima 51 nastup za Italiju i bio je dio njihove ekipe za EURO 2024, dolazi nakon četiri sezone i 131 nastupa za Juventus.

"Tako sam srećan što sam igrač Liverpula. Kada me je Ričard Hjuz pozvao i rekao, 'Želiš li da dođeš u Liverpul?' i kada me je trener pozvao, odmah sam rekao da, jer znam istoriju ovog kluba, znam šta on predstavlja navijačima. Zato sam veoma srećan i jedva čekam da počnem", poručio je Kjeza po dolasku na "Enfild".

Kjeza se pridružio omladinskom pogonu Fiorentine, napredujući do seniorskog tima i debija sa 18 godina, upravo protiv Juventusa u Seriji A na početku sezone 2016/17. Za Violu je nastupio 153 puta, postigavši 34 gola, prije nego što je u oktobru 2020. prešao u redove "stare dame", prvo na dvogodišnju pozajmicu, koja je postala trajna u maju 2022.

Pred kraj briljantne prve sezone u Torinu, Kjeza je postigao pobjedonosni gol u finalu Kupa Italije 2021. protiv Atalante. Doživio je zatim povredu prednjeg ukrštenog ligamenta na pola sljedeće sezone, što ga je držalo van terena skoro 10 mjeseci.

Nakon povratka, Kjezina posljednja sezona u Juventusu bila je njegova najbolja u pogledu broja ligaških nastupa (33). Postigao je 10 golova u 37 utakmica u svim takmičenjima i osvojio drugi trofej pobjednika Kupa Italije.

Na međunarodnom nivou, napadač je bio dio italijanske reprezentacije koja je osvojila EURO 2020, igrajući u svih sedam utakmica, postigavši dva gola i zaslužujući mjesto u zvaničnom UEFA timu turnira.

Nedavno je Kjeza četiri puta nastupio za "azure" tokom Evropskog prvenstva 2024 ovog ljeta.

Sada odlazi na "Enfild", gdje je postao drugo pojačanje u eri Arnea Slota nakon dogovora o dolasku Giorgija Mamardašvilija iz Valensije.

Kjeza je takođe potvrdio da mu ovog ljeta nije ponuđeno produženje ugovora sa Juventusom, te naglasio da nikada nije tražio povećanje plate prije prelaska u Liverpul. Na Instagramu je napisao oproštajnu poruku navijačima "bjankonera", u kojoj je takođe iskoristio priliku da pojasni situaciju u vezi sa svojim prethodnim ugovorom sa Juventusom.

Ugovor 26-godišnjaka u Torinu trebalo je da istekne na kraju sezone 2024/25. Rečeno mu je ovog ljeta da neće biti dio planova Tijaga Mote za predstojeću sezonu. Ta odluka ga je dovela do toga da trenira odvojeno od tima tokom velikog dijela ljeta. Neki navijači, međutim, mislili su da je odluka da se Kjeza ukloni iz prve ekipe donijeta zato što je on odbio produženje ugovora. Sam igrač je to odlučno demantovao.

"Nikada nisam dobio ponudu za produženje od Juventusa, a takođe, nikada nije bilo zahtjeva od mene ili mog tima za povećanje ili smanjenje plate", napisao je Kjeza na Instagramu, zahvalivši se navijačima na na podršci tokom godina koje je proveo u Juventusu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC