• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponosan sam što sam dio najvećeg derbija u BiH! Ćorić najavio meč sa Sarajevom: "Sve osim poraza je dobar rezultat"

Autor Haris Krhalić

Trener Željezničara najavio je sarajevski derbi.

 Denis Ćorić Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Nakon što su u subotu ostvarili vrijedan trijumf u Banjaluci, fudbalere Sarajeva već sutra očekuje novi veliki derbi. Bordo tim će na Koševu dočekati gradskog rivala, ekipu Željezničara koja je u prošlom kolu takođe igrala veliki derbi i to protiv Zrinjskog.

Na kraju su Mostarci došlo do trijumfa na stadionu Grbavica, a šef stručnog štaba "plavih" Denis Ćorić se nada da će njegov tim odigrati dobru utakmicu sutra.

„Očekivanja su uvijek velika. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Sarajevo igra u dobroj formi, a i mi smo u dobrom ritmu. No, nema nikakvog pravila, jedna je utakmica, naboj, tako i sutra. Očekujem trkački dobru i agresivnu utakmicu i da pokušamo napraviti pozitivan rezultat. Znam da neće biti lako. Kolega Zekić je to dosta dobro posložio. Možemo biti zadovoljni i sa Željom. Da je moglo biti bolje, moglo je, ali idemo probati odigrati jednu mušku i čvrstu utakmicu“, rekao je Ćorić.

Trener Željezničara bio bi zadovoljan i neriješenim rezultatom na Koševu.

„Sve osim poraza je dobar rezultat. Ova dva dana smo pokušali resetovati ekipu i resetovati utakmicu. Razgovarali smo i juče u analizi. Momcima nemam šta zamjeriti. Momci su željeli. Najbitnije je da mi u svlačionici možemo pogledati u oči jedni drugima. Svjestan sam kao trener da ništa ne može preko noći. Iskreno, neke stvari su mi prebrzo došle u ekipi Želje. Znamo šta je bilo prošle godine. Ova dva-tri dana do derbija smo se resetirali, pričali, momci su svjesni. Idemo odigrati hrabro i muški, pa ćemo vidjeti“, dodao je on.

Ćorić je ovog ljeta preuzeo ekipu Željezničara te će mu ovo biti prvi sarajevski derbi.

„Ponosan sam da mogu biti najvećeg derbija u BiH. Normalan sam čovjek koji se priprema kao za svaku drugu utakmicu. Nikakvog pritiska, uživam u svemu. To želim prenijeti na igrače. Biće ovakvih utakmica još. Čast mi je što sam dio ovog svega. Nadam se da će sutra svi akteri pokazati pravi, istinski derbi, da svi zajedno izađemo sretni. Kakav će rezultat biti, vidjećemo svi.“

Željezničar ove sezone izgleda dosta bolje nego prošle, a u sedam utakmica uspjeli su osvojiti 13 bodova što im je trenutno dovoljno za četvrtu poziciju.

„Nije lako promijeniti preko noći neke stvari. To se radi jedan-dva prelazna roka. Svjestan sam svega, svih stvari. Mogu samo reći da će Željo biti dobar. Ne samo ovu utakmicu, nego općenito u dogledno vrijeme, ali treba malo vremena. Fokusiran sam na svoju ekipu. Želim da budemo dobri i rastrčani“, zaključio je trener Željezničara.

Odgovornost da sudi sarajevski derbi pripala je Admiru Musiću iz Sarajeva dok će mu pomoćnici biti Amir Kadić i Emir Zahiragić, oba iz Sarajeva. I VAR sudija dolazi iz ovog grada, a ovaj zadatak pripao je Nihadu Ljajiću. Utakmica na Koševu se igra sa početkom od 20.300 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC