• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živopisno u Mostaru: Igman poveo, ostao sa igračem manje pa primio sedam golova!

Autor Haris Krhalić

Osam golova na meču Zrinjskog i Igmana.

 Zrinjski - Igman Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Fudbaleri Zrinjskog upisali su trijumf u 10. kolu Premijer lige BiH. "Plemići" su pred domaćom publikom ubjedljivo savladali Igman rezultatom 7:1. Iako nije dobro počelo za Mostarce, u 26. minutu tim iz Konjica je ostao sa igračem manje nakon čega je Zrinjski napunio mrežu gostiju do vrha.

ZRINJSKI - IGMAN 7:1 (1:1)
/Topić 32, Ćavar 51, Kiš 53, 90, Mulahusejnović 71, Ćuže 77, Malekinušić 83 - Ramić 10/

Igrao se 10. minut kada je, nakon greška odbrane Zrinjskog i izgubljene lopte na sredini terena, poveo Igman. Anel Hebibović je odlično ubacio sa lijeve strane, a Mirsad Ramić pogodio iz blizine. Bio je Marić na lopti, ali ništa nije mogao učiniti kod ovog gola.

U 22. minutu Almir Bekić zaradio je žuti karton i od trenutka krenula su kolo nizbrdo za ekipu Igmana. Samo četiri minuta kasnije Bekić je bio još jednom neoprezan, a glavni arbitar Mario Pejić mu je pokazao crveni karton.

Uslijedili su žestoki protesti fudbalera i klupe Zrinjskog. Husref Musemić je smirivao svoj igrače i pokazivao Bekiću da krene put svlačionice, a onda mu je prišao glavni sudija i pokazao drugi žuti karton, odnosno crveni iako nije bilo jasno kada je Musemić dobio prvu opomenu.

Izgubio je nakon toga živce iskusni trener, tražio pojašnjenje od četvrtog i glavnog sudije, a na kraju uz sarkastični osmijeh otišao u svlačionicu.

Samo šest minuta nakon isključenja, Zrinjski je stigao do izjednačenja. Alen Jurilj je sa desne strane pronašao usamljenog Frana Topića na nekih 10 metara od gola, a hrvatski internacionalac ne griješi – 1:1.

Tri minuta kasnije tresao se okvir gola. Nakon jedne lopte koja je dugo putovala, najbolje se snašao Ramić koji se odlično snašao i šutirao, ali lopta pogađa prečku.

U 38. minutu do gola je mogao i Zrinjski. Šutirao je Jurilj, golman Ćeman bio već savladan, ali neko od defanzivaca Igmana čisto to sa linije.

Krenulu si „plemići“ silovito u drugom poluvremenu, a to im se isplatilo već u 51. minutu. Nakon kornera lopta se odbija do Ćorluke koji loše šutira, ali lopta stiže do Ćavara koji pogađa za 2:1.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

Utakmica nije ni nastovljena kako spada, a Ćeman je još jednom mora da vadi loptu iz svoje mreže. Igrao se 53. minut kada je Nardin Mulahusejnović prsima namjestio loptu Kišu na volej, a ovaj silovito pogodio za 3:1.

Nisu se tu zaustavili domaći, a u 71. minutu bilo je 4:1. Tičinović je pokušao sa desne strane, Ćeman odbranio, a lopta se odbila do Mulahusejnovića kojem je ostao lakši dio posla.

Izvor: Promo/HŠK Zrinjski

Pet minuta kasnije Zrinjski stiže do novog gola. Ovog puta se Ćuže odlično snašao i prebacio Ćemana za ubjedljivih 5:1. Sedam minuta prije kraja u listu strijelaca se upisao i Malekinušić - 6:1.

Nakon što je Ćeman zasutavio udarac Bilbije, Kiš se našao na pravom mjestu i postavio konačan rezultat ovog meča.

Zrinjski se ovom pobjedom osamio na vrhu tabele Premijer lige BiH te sada ima tri boda više od drugoplasiranog Borca.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC