• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Majstorija Stojčeva za preokret Sarajeva

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva savladali su u nedjelju Široki Brijeg u derbiju trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine - 2:1 (0:1). Enis Sadiković brži od pištaljke za trijumf Želje.

 Preokret Sarajeva, prva pobjeda Željezničara Izvor: MONDO/Samir Cacan

 Derbi trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu "Asim Ferhatović Hase" između šampiona Sarajeva i lider na tabeli Širokog Brijega opravdao je taj epitet

Širokobriježanima je odgovarao bod prije dolaska na "Koševo" jer su do danas ostvarili maksimalan učinak, dok su domaći igrači Dženana Uščuplića u utakmicu ušli pod imperativom zbog poraza na travničkoj "Piroti".

I to se osjetilo na početku utakmice, pa je Vagner Lago svojim četvrtim golom ove sezone donio gostima prednost koju su bez većih problema sačuvali u prvih 45 minuta.

Međutim, u nastavku su bordo igrači uprkos teškom i sparnom vremenu zaigrali kao u transu i ubrzo preko Leona Benka najprije izjednačili, da bi u se za potpuni preokret postarao u posljednje vrijeme osporavani Miloš Stojčev.

U ćošku kaznenog prostora sa lijeve strane je primirio loptu, pogledao gdje se nalazi golman Antonio Soldo, koji je na Koševu bio jedan od najboljih aktera meča, i uputio lob udarac u stilu velikih majstora ove igre, koji je odsjeo u donjem lijevom uglu!

...
Izvor: YouTube

Imali su igrači Sarajeva još prilika da osiguruju pobjedu, ali nisu bili precizni što im se moglo osvetiti u samom finišu kad je Matej Delač, pozajmljeni golman Čelsija, odlično zaustavio šut Kožula.

Ovo je bio drugi trijumf Sarajlija, a prvi neuspjeh ekipe sa "Pecare".

Sarajevo: Delač, Barić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Benko, Barbarić, Cimirot, Ikande, Puzigaća, Radovac. Trener: Dženan Uščuplić

Široki: Soldo, Ćorić, Pehar, Vagner, Menalo, Kožulj, Sesar, Brekalo, Brlaić Crnov, Marković. Trener: Davor Mladina

TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica na "Koševu".

6 - Šansa za Široki Brijeg. Menalo je poslije kontranapada pobjegao čuvarima i iskosa sa desne strane gađao pod prečku gola Mateja Delača, ali nije bio precizan.

9 - GOOOL! Vagner Lago je pogodio zavođstvo hercegovačkog kluba - 0:1. Poslije kornera Brazilac je bio najprisebniji i pospremio loptu u mrežu. Bio je to njegov četvrti gol ove sezone, a ukupno 103. u Premijer ligi BiH.

14 - Sarajevo zasad bez ideje kako da ugrozi gol Antonija Solde.

17 - Krste Velkoski je uputio centaršut s lijeve strane, ali je lopta bila previsoka za Harisa Duljevića. U narednom napadu je prvu priliku imao Leon Benko, ali je glavom šutirao pored desne stative Širokog Brijega.

20 - Stopototna šansa za Sarajevo! Leon Benko ne našao na pet metara od mreže Solde, ali je golman gostiju bravurozno intervenisao i spriječio izjednačenje.

22 - Benko je ponovo pokušao, ovog puta makazicama, ali je lopta otišla visoko iznad prečke tima sa "Pecare".

26 - Lijepa akcije domaće ekipe koju je završio Gojko Cimirot slabim udarcem sa ivice šesnaesterca. Lagan posao za Antonija Soldu.

30 - Zbog visoke temperature i teških uslova za igru, sudijski tajm aut Dragana Petrovića za osvježenje igrača. 

34 - Poslije prekida, Bojan Puzigaća uposlio je Krstu Velkoskog, mađutim, njegov udarac je izblokirao neko od defanzivaca Širokog Brijega.

40 - Sarajlije pokušavaju da stignu do izjednačenja, ali bez opasnih situacija ispred gola Solde. S druge strane Široki Brijeg zasad čuva vođstvo i čeka odlazak na odmor.

45+2 - Dobra prilika zagoste, ponovo je šutirao Vagner sa nekih 20-ak metara, ali je lopta završila iznad prečke.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljen je meč u Sarajevu.

48 - Prva šansa u nastavku, ali loše je šutirao Velkoski iskosasa desne strane.

51 - GOOOL! Leon Benko je izjednačio rezultat!

Izvor: MONDO/Samir Cacan

52 - Ponovo se Benko našao u šansi, ali je golman Soldo spriječio preokret u samo dva minuta.

60 - Bordo tim je mnogo bolji u nastavku i gol visi u vazduhu za preokret.

62 - I postiglo je Sarajevo pogodak, ali je poništen zbog ofsajda Krste Velkoskog, koji je i zatresao mrežu Širokog Brijega.

74 - Zicer za Velkoskog, koji je sam kao duh bio ispred Solde na desetak metara, ali je golman gostiju odlično intervenisao i ponovo spasio klub sa "Pecare".

77 - GOOOOL! Majstorija Miloša Stojčeva! U maniru Dijega Maradone lobovao golmana gostiju za preokret - 2:1. Možda je ovo i posljednji meč Stojčeva u dresu Sarajeva jer je zanjegove usluge ozbiljno zagrizao Atromitos.

84 - Benko je pokušao da iskopira Stojčeva iz mnogo bolje pozicije, ali se Soldo poslije prvog lobovanja, ovog puta nije dao prevariti izbacivši loptu u korner.

88 - Dobra šansa za Široki Brijeg. Kožulj se izborio za priliku da uputi udarac, ali je danas poprilično nezaposleni Delač dobio šansu da pokaže nesporan kvalitet.

- kraj utakmice -

ŽELJO U 90. MINUTU DO POBJEDE U VITEZU

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevski Željezničar je do prva tri boda ove sezone stigao pogotkom rezerviste Enisa Sadikovića u posljednjem minutu utakmice u Vitezu (0:1).

Mogao je Željo i ranije da zatrese mrežu domaćih, ali su u nekoliko navrata promašivali Ognjen Đelmić, Joco Stokić i Zoran Kokot, a kad su plavi s "Grbavice" uspijevali da pogode okvir gola ispriječio bi se odlični golman Aleksandar Živković.

Ali ni on nije uspio da spriječi Sadikovića da zatrese njegovu mrežu i Vitez je ostao bez ijednog boda nakon tri kola.

Poslije dva remija Slavija je izgubila od Slobode u Istočnom Sarajevu rezultatom 0:1. Gol odluke za tri velika gostujuća boda tuzlanskom klubu osigurao je Mersudin Ahmetović još u finišu prvog dijela.

U Gradišci je kao domaćin zaigrao prijedorski Rudar jer njegov stadion nije ispunio uslove Fudbalskog saveza BiH, ali nije uspio da savlada sarajevski Olimpik. Bilo je najnepopularnijih 0:0.

REZULTATI 3. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Sarajevo - Široki Brijeg 2:1 (0:1)

/Benko 51, Stojčev 77 - Vagner 9/

Vitez - Željezničar 0:1 (0:0)

/Sadiković 90/

Rudar Prijedor - Olimpik 0:0 (poluvrijeme)

Slavija - Sloboda 0:1 (0:1)

/Ahmetović 40/

Igrano u subotu

Čelik - Drina 2:1

/Karić 62, Dedić 90+6 -Ilić 65/

Radnik - Velež 0:0

Borac - Mladost 1:1

/Runić 29 - Kovač 70/

Zrinjski - Travnik 1:0

/Nikolić 62/

TABELA: Zrinjski 9, Radnik 7, Sarajevo 6, Široki Brijeg 6, Sloboda 6, Borac 5, Čelik 4, Rudar Prijedor 4, Travnik 3, Velež 3, Željezničar 3, Slavija 2, Mladost 2, Olimpik 2, Vitez 0, Drina 0.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

blagisa maric

najgori ste fudbaleri igrate grozn

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC