• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malkočević: "Zmajići" imaju kvalitet i karakter

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Moramo se fokusirati na to da postignemo što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu", kaže selektor kadeta Bosne i Hercegovine.

  Nakon što su kadeti Bosne i Hercegovine izborili plasman na Evropsko prvenstvo, koje se sljedećeg mjeseca održava u Azerbejdžanu, selektor U-17 tima Sakib Malkočević tokom današnjeg prijema u Tuzli, izjavio je da su dječaci postigli izvanredan rezultat samim plasmanom na ovo takmičenje.

"Ovo je prvi put u istoriji Bosne i Hercegovine da jedna reprezentativna selekcija ide na Evropsko prvenstvo. To nije pošlo za rukom ni našoj 'A' reprezentaciji. Iza nas je vrijeme slavlja zbog plasiranja i sada se moramo fokusirati na to da postignemo što bolji rezultat. U grupi nema lakih protivnika, ali momci su i do sada dokazali da imaju kvalitet i karakter", rekao je Malkočević, inače bivši fudbaler i dugogodišnji trener tuzlanske Slobode.

Prema njegovim riječima, igrači će dati sve od sebe, a cilj je pokušati iznenaditi protivničke ekipe i osvojiti što više bodova.

"Budućnost je pred njima. O kakvim se igračima radi dokazali su u susretima sa reprezentacijama Austrije, Njemačke i Ukrajine. Nemamo vremena za odmor. Okupljamo se 27. aprila u kampu u Zenici, a dan poslije preko Istanbula idemo u Baku. Protiv Austrije igramo 5. maja, dok je susret sa Njemačkom zakazan tri dana poslije. Sa Ukrajinom ćemo odmjeriti snage 11. maja", podsjetio je Malkočević.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, čestitao je selektoru i reprezentativcima te im je poželio da što bolje predstave BiH u rangu najboljih evropskih fudbalera.

"Njihovim odlaskom na Evropsko prvenstvo zadovoljan sam i ponosan kao Bosanac i kao Tuzlak. Osim Malkočevića, u reprezentaciji iz Tuzle imamo Mirzu Kabila, fizioterapeuta i dvojicu igrača, Nermina Hajdarevića i Edisa Smajića. Siguran sam da reprezentaciji U-17 građani BiH žele što više uspjeha, što im i ja lično želim", izjavio je Imamović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC