• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Azar: Protiv BiH uvijek teško

Autor Anadolija

" U prvih nekoliko minuta nismo bili homogeni. Tek kada smo zaigrali sa tri odbrambena igrača kao protiv Kipra postali smo opasni. Njihov kiks kod prvog gola nam je mnogo pomogao, kaže Azar.

 Eden Azar,kapiten fudbalske reprezentacije Belgije, nakon sinoćnje ubjedljive pobjede 4:0 protiv BiH naglasio je da su veliku ulogu odigrali krilni igrači Tomas Meunije i Janik Karrasko.

Azara je za belgijske medije kazao da nikada nije lako igrati protiv BiH, jer je to ekipa koja napravi dobar blok pred svojim golom, ali da im je autogol Emira Spahića olakšao posao, te da su počeli dominirati kada su zaigrali u formaciji sa tri defanzivna fudbalera.

“U prvih nekoliko minuta nismo bili homogeni. Tek kada smo zaigrali sa tri odbrambena igrača kao protiv Kipra postali smo opasni. Njihov kiks kod prvog gola nam je mnogo pomogao. Zatim smo nastavili naš nalet i osim četiri postignuta gola dobro je što smo sačuvali našu mrežu netaknutu. Igrači poput Meuniera i Carrasca na bokovima daju nam više prostora. Njihova podrška nam otvara više mogućnosti u napadu. To nam omogućava dosta ofanzivnih igrača i posljednjih 30 metara ispred protivničkog gola“, kazao je Azar.

Naglašava da je nakon vodstva od 2:0 u prvom poluvremenu, u drugom bilo mnogo lakše igrati.

“U drugih 45 minuta nismo imali previše problema. Osim prečke koju je pogodio njihov rezervista nisu napravili gotovo ništa. S druge strane mogli smo postići više golova od četiri, ali ne treba biti pohlepan i ovako je dobro“, zaključio je Azar.

Belgija je sinoć u drugom kolu grupe “H“ savladala reprezentaciju BiH i zasjela na vrh tabele. U druga dva susreta Grčka je sa 2:0 slavila protiv Kipra, a Estonija protiv Gibraltara sa 4:0. Na tabeli grupe “H“ vodi Belgija sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Grčka, slijede BiH i Estonija sa po tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Utakmice trećeg kola grupe “H“ u kojima se sastaju: BiH – Kipar, Estonija – Grčka i Gibraltar – Belgija igraće se 10. oktobra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC