• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jahić: Petrović se ponaša kao redar

Autor mondo.ba

Suspendovani fudbaler Željezničara Sanel Jahić tužio klub Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH i kritikovao ponašanje trenera Slavka Petrovića.

 Jahić: Petrović se ponaša kao redar Izvor: MONDO/Samir Cacan

Jahić tvrdi da nije kršio klupsku disciplinu, što je navedeno u odluci o suspenziji, a trenera Petrovića opisuje kao redara, , a ne kao šefa stručnog štaba.

On ne želi da se pomiri sa odlukom koju je donio Petrović, a odobrio direktor "plavih" Mirsad Šiljak.

"Petrović je donio odluku nudeći kao razlog navodno kršenje klupske discipline. Kao razlozi navode se odlazak sa treninga 4. novembra i izostanak sa radnog sastanka 5. novembra. Trener Petrović nije našao za shodno da obavi razgovor sa mnom i sazna moje razloge, čime je pokazao da djeluje, ne kao šef stručnog štaba, već kao klupski redar, kojem je važnije demonstrirati vlastitu moć, nego se baviti otklanjanjem problema unutar ekipe", napisao je između ostalog Jahić u pismu upućenom Sindikatu, prenose “Nezavisne novine”.

Iz kluba sa "Grbavice" istakli su da se pravila ponašanja moraju poštovati i da niko nema pravo donositi bilo kakve odluke na svoju ruku.

"Kroz odluku smo sve rekli. Novonastalu sistuaciju ćemo u budućnosti pokušati riješiti interno. Stav kluba je poznat, pravila i klupska disciplina se moraju poštovati te i dalje smatramo da je odluka o suspenziji ispravna i legalna", rekao je za “Nezavisne” Emir Muhamedagić, portparol FK Željezničar, i dodao:

"U Sindikatu žele djelovati populistički. Namjera im je da se na ovakav i slične načine na jednom velikom klubu dokažu i predstave javnosti kako nešto rade, ali u ovom slučaju tvrdimo da je sve urađeno po propisima".

Iskusni fudbaler međutim tvrdi da je ovdje riječ o samovolji trenera Petrovića.

"Nikakvog kršenja discipline nije bilo, pogotovo ne ružnih scena. A da je riječ o činu samovolje, najbolji je dokaz to što dokumente o navodnoj nedisciplini dobijam desetak dana po suspenziji, a javnosti je ponuđeno samo šturo obavještenje. Tačno je da se trener Petrović i ja ne slažemo uvijek u mišljenju, ali razlike u mišljenju nisu i ne smiju biti smatrane za nedisciplinu. Pogotovo ne smiju biti korištene kao opravdanje za izostanak očekivanih rezultata. Od profesionalnog fudbalera očekuje se da pruži maksimum, ali ne i da bude poslušni sljedbenik svake trenerske misli. Priključenjem trenažnom procesu izvan prvog tima, bez utemeljenog obrazloženja, narušena su moja prava kao fudbalskog profesionalca, a moja osjećanja duboko povrijeđena. Odjednom sam se našao u situaciji da mi je trener Petrović i 'tužilac i kadija'", dodao je Jahić

Problem sa tužbama imaju i u Veležu. Bivši igrač ovog kluba Marko Nikolić tužio je Mostarce FIFA. Srbijanski internacionalac tvrdi da je u januaru potpisao sporazumni raskid ugovora, koji mu je garantovao 7.000 KM, ali novac nikada nije dobio. Iz FIFA su upravi Veleža dali rok da do 24. novembra izmire obaveze prema bivšem igraču, ali "rođeni" tvrde da nisu ništa dužni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC