• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borcu ove jeseni nedostajali samo "Lešinari"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Fudbalski klub Borac imao je gotovo perfektnu polusezonu u Prvoj ligi Republike Srpske nakon što je pomalo "nezasluženo" izbačen iz Premijer lige Bosne i Hercegovine zbog kašnjenja rješavanja nagomilanih dugova.

 FK Borac, Lešinari, Vico Zeljković Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Crveno-plavi su osvojili jesenju titulu u šampionatu Srpske sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Slogu iz Gornjeg Crnjelova i to na poprilično superioran način.

Pod trenerskom palicom Darka Vojvodića ove jeseni zabilježeno je 13 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz u Prijedoru od Rudara (1:0) iako su i na tom susretu Banjalučani bili dominanantni i bliži osvajanju bodova.

Neriješen ishod protiv banjalučke ekipe "izvukle" su još ekipe Podrinja u Janji (0:0) i "uljara" u Modriči (0:0), kojima je na Gradskom stadionu u Banjaluci dug vraćen sa kamatama. Semberci su "popili" četiri komada, dok je na zatvaranju jesenjeg dijela proteklog vikenda Modriča prošla sa "trojkom" u vlastitoj mreži.

Borac "trojkom" do jesenje krune (FOTO, VIDEO)

Klub je pod vođstvom Vice Zeljkovića riješio jedan od ključnih problema koji je Borac imao sa Školom fudbala Džaja, iako prekasno, pa nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH koju je pošteno izborio na zelenom terenu.

U proteklom periodu, bilo je još dosta pozitivnih stvari - od najave gradnje trening hale do uspostavljanja saradnje sa Crvenom zvezdom i ljubljanskom Olimpijom, čiji su čelnici Zvezdan Terzić i Milan Mandarić izrazili spremnost da pomognu crveno-plavima.

Naravno, dosta je i onih ne baš tako dobrih stvari, a najgore od svega je konstatno prazan Gradski stadion, kao i nedolazak najvatrenijih pristalica "Lešinara", koji su od 1987. godine ono što se popularno kaže "12 igrač".

Koji su razlozi "bojkota" i sukoba sa klupskim rukovodstvom nema zvaničnog objašnjenja ni sa tribine ni od čelnika, ali zna se da su "problemi" i raskoli počeli u prošloj sezoni po prelasku sa istočne na sjevernu tribinu, a kulminirali protestom u centru Banjaluke gdje je zatražena ostavka uprave.

Navijači Borca: Uprava napolje! (FOTO, VIDEO)

Ne bismo htjeli da ulazimo u motive nedolaska na tribine "Lešinara", koji sigurno imaju svoje validne razloge za takvu odluku, niti smo mišljenja da postoji jedan isključivi krivac, jer kad postoji bilo kakav sukob, najčešće niko nije potpuno kriv niti potpuno nevin, već bismo kao i većina običnih ljubitelja fudbala i sporta željeli da se ponovo sa svih tribina gromoglasno začuje: "Napred Borac, Borac Banjaluka".

Predsjednik banjalučkog kluba Vico Zeljković priznao je našem portalu da je svjestan problema sa praznim gledalištem, koje i njemu "bode oči" u jesenjem dijelu u Prvoj ligi Republike Srpske.

"Ni meni ni ostalima u klubu nije drago zbog toga. Višestruki su razlozi za lošu posjetu, a jedan od njih je i uslovno rečeno neatraktivna liga i protivnici, iako nemam namjeru da uvrijedim bilo koga. Prije dvije godine kad smo takođe nastupali u Prvoj ligi RS imali smo od 10 do 15 posto više navijača. Evidentno je da problem postoji i mi ćemo sve učiniti da vratimo publiku na Gradski stadion", rekao je Zeljković za MONDO.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Prema njegovim riječima, takođe je prisutan i sukob sa "Lešinarima", a nije se libio da prizna da i on snosi dio odgovornosti za to.

"Ima nešto grešaka i kod nas u rukovodstvu i u narednom periodu ćemo probati to da riješimo. Mada, i 'Lešinari' imaju širi problem jer evo u subotu ih nije bilo u 'Boriku', gdje su rukometaši Borca m:tel poslije 14 sezona izborili evropsko proljeće. Pokušaćemo da popravimo i to, imam informacije da se u okviru navijačkih grupa vode razgovori na tu temu. Šta i koliko budemo mogli učiniti, to ćemo i uraditi da ponovo budu naš tzv. 12. igrač već na proljećnom dijelu sezone i potom po povratku u Premijer ligu BiH".

Zeljković je naglasio da je tokom ove polusezone Borac uredno isplaćivao sva dugovanja i da ove jeseni nije napravio nijedan novi dug.

"U tekućoj sezoni, nemamo ni marku duga! Osnovni smisao funkcionisanja svakog kluba je da servisirate svoje obaveze. Mnogo veći klubovi od nas imaju dugove, čak se i dodatno zadužuju kako bi se podigli na još viši nivo, ali je najvažnije da funkcinišete kako treba i plaćate dugovanja", dodao je prvi čovjek Banjalučana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC