• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković: Borac je iznad svih nas!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predsjednik Borca Vico Zeljković pojasnio je da je banjalučki klub stabilizovan i da će bez obzira na sportske rezultate u predstojećoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine takav i da ostane.

 Vico Zeljković, FK Borac start sezone 2019/20 Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Poslije jedne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, crveno-plavi su se superiorno vratili u bosanskohercegovačku fudbalsku elitu.

"Moramo biti svjesni da krećemo u novi pohod, koji neće biti nimalo jednostavan. Ono što je dobro da smo u proteklom periodu uradili sve što je bilo do nas na profesionalan način. Prelazni rok je urađen jako dobro, uspjeli smo da ispunimo zahtjeve stručnog štaba, doveli smo igrače koji su u svojim timovima bili nosioci igre i koji imaju karakter i pobjednički mentalitet. S druge strane, doveli smo i neke mlađe koji će biti budućnost Borca i vjerujem da smo na dobrom putu", izjavio je VIco Zeljković, prvi čovjek banjalučkog kluba.

Svi u klubu su svjesni da je Borcu neophodno vrijeme za dobre rezultate, ali je dodao da će se svi u klubu truditi da ostvare što bolje rezultate i u ovoj prvoj povratničkoj sezoni šampionata BiH.

"Najvažnije je da smo stabilni, čak i ako ne krene rezultatski onako kako bismo željeli, da nećemo odstupati od naših ideja. Poznato je da Banjaluka vrlo brzo postane euforična, a kad krene kako ne treba, još brže počne 'negativa'. Ipak, ulazimo s optimizmom u sezonu, smatraćemo dobrim rezultatom plasman među prvih šest ekipa u prvom dijelu sezone odnosno da ostanemo u priključku za mjesta koja vode u Evropu. To je prvi cilj i vjerujemo da imamo kapacitet, kvalitet, organizaciju, tradiciju i sve drugo da to i ostvarimo".

Prema njegovim riječima polemika i drugačijih mišljenja će uvijek biti, kao i kritika, koje su za pametne ljude uvijek dobrodošle.

"Iz kritika ćemo učiti, ali postoje i neke druge reakcije koje graniče sa mržnjom i to ne bih puno komentarisao. Borac je stabilan, ima obezbijeđen budžet i bez obzira da li ćemo biti šampioni ili osvojiti osmo mjesto, što bi za nas bio loš rezultat, nećemo napraviti ni jednu marku novog duga".

Zeljković je napomenuo da je od prethodnog obraćanja sportskoj javnosti prije mjesec dana "završeno" oko 60 odsto dugovanja.

"U narednih 30 dana ćemo da 'zatvorimo' sve ostale i tada bi još ostala dugovanja prema poreskoj upravi i Vladi RS, koje ćemo rješavati u dogovoru s njima. Dakle, situacija je jako dobra i neće zavisiti od rezultata na terenu jer su finansije obezbijeđene".

Na kraju je pozvao sve navijače i simpatizere da bodre svoj klub u predstojećoj sezoni šampionata BiH.

"Borac je iznad svih nas, simbol je Banjaluke i ostaće iza nas. Mi pojedinačno nismo važni već je bitno šta će ostati iza nas. A to će sigurno biti riješeni dugovi i nikad više neće doći u takvu situaciju. Da li smo mi sposobni za to, vrijeme će pokazati, ali mi znamo da jesmo. Naravno u sportu je za dobre rezultate potrebno vrijeme, ali probaćemo da ostanemo među šest najboljih do zimske pauze, kako bi ostali na proljeće u šansi da se domognemo mjesta koja vode u evropska takmičenja",zaključio je predsjednik banjalučkog kluba.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC