• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijena žalba Partizana, na Alkmar mogu samo deca

Autor mondo.rs

Apelaciono veće UEFA odbilo je žalbu FK Partizan na raniju kaznu od dve evropske utakmice bez publike. Ali, ulaz će za utakmicu protiv Alkamara, biti dozvoljen mališanima do 14 godina, kao u meču protiv Moldea.

 UEFA odbila žalbu FK Partizan: Protiv Alkmara mogu "samo" deca do 14 godina Izvor: MN PRESS

Prvu utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope za sezonu 2019/20. protiv AZ Alkmara u Beogradu, u četvrtak, 19. septembra, Partizan će igrati bez publike. Tačnije, ulaz na stadion biće omogućen isključivo mališanima do 14 godina, saopštio je FK Partizan.

Tako je okončan žalbeni postupak u vezi sa ranije izrečenom (preoštrom) kaznom da Partizan dva meča odigra bez publike na svom stadionu, a zbog "ponašanja" dela navijača ili pojedinaca u kvalifikacionoj utakmici Lige Evrope protiv turske Malatije.

Disciplinski organi UEFA su tada, na osnovu izveštaja nezavisne organizacije FARE, utvrdili da su napravljeni propusti u organizaciji. Kao prestupi su utvrđeni pojava zastave sa "keltskim krstom", kao neonacističkim simbolom, i uvredljivo skandiranje igraču Malatije i nekadašnjem fudbaleru i kapitenu Crvene zvezde Mičelu Donaldu - "pi*** ciganska". Uz to izrečena je i novčana kazna - 24.250 evra.

Partizan je predstavnicima UEFA ukazao na to i da je beskompromisno opredeljen za borbu protiv svih oblika rasizma, a prilog tome navedeno je da u aktuelnom sastavu Partizana trenutno nastupaju dvojica fudbalera crne rase - Sejduba Suma i Umar Sadik, kao i pripadnik žute rase - Japanac Takuma Asano.

U žalbenom postupku argumenti Partizana nisu prihvaćeni, jer se smatra da je beogradski klub "višestruki povratnik" (pravni termin za nekoga ko ponavlja preršaje), a o čemu smo pisali više puta.

Partizan je, potom, protiv norveškog Moldea u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope, igrao na svom stadionu uz prisustvo mališana, polaznika škola fudbala iz 30-ak gradova u Srbiji. Na zapadnoj tribini stadiona Partizana bilo je oko 6.000 mališana i njihovih učitelja, koji su napravili lepu atmosferu.

Slična slika očekuje se i protiv holandskog Alkmara s tim da Partizan sada ima više vremena za organizaciju i mogućnost da dovede još više dece.

Tako nešto ranije je najavio i poslovni direktor Partizana Miloš Vazura:

"Ovo je stvarno prelepa slika poslata u svet i nadam se da će UEFA da vidi ovu sliku da malo porazmisle, da vide kakvi smo, kako se ponašamo i kako organizujemo utakmice. Mislim da smo prestrogo kažnjeni, ali eto iz te kazne smo napravili nešto lepo - imali smo 5.000 mališana, koji obožavaju Partizan. Ovo je prelepa slika i želim da se zahvalim svima, koji su učestvovali u organizaciji", rekao je Vazura posle meča sa Moldeom i nastavio:

"Ako prođemo grupu, a i ta druga utakmica suspenzije ostane na snazi, obećavam da ćemo dovesti 30.000 mališana i napuniti stadion!".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC