• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suđenje završeno - "Gaza" oslobođen optužbi!

Autori mondo.ba Autori Fena

"Drago mi je što sam napokon uspio da prenesem svoju stranu priče i što je porota donijela ispravnu presudu", poručio je bivši reprezentativac Engleske

Legendarni engleski fudbaler Pol Gaskojn (52) oslobođen je optužbe za seksualno uznemiravanje žene u vozu, u avgustu 2018. godine.

"Penzionisani" fudbaler, koji je nakon završetka igračke karijere poznat po kontroverznom životu, bio je optužen da je u vozu koji je saobraćao između Jorka i Njukasla "uznemiravao i neprikladno dodirivao ženu".

Možda će vas zanimati

"Gaza" je negirao seksualni napad rekavši da je poljubio ženu "kako bi joj povećao samopouzdanje" nakon što je čuo muškog putnika kako je naziva debelom i ružnom".

"Nisam bio pijan, nisam bio nasilan, nisam bio seksualan. Poljubio sam je kako bih joj digao samopouzdanje nakon što sam čuo kako je muški putnik vrijeđa," rekao je Gaskojn na sudu dodavši: "Drago mi je što sam napokon uspio da prenesem svoju stranu priče i što je porota donijela ispravnu presudu."

Žena je na sudu svjedočila da je Gaskojn bio glasan, psovao, a potom sjeo kraj nje, potapšao po ruci i poljubio, prenosi Hina.

Ženske organizacije bile su ogorčeno oslobađajućom presudom, a Ričinda Tejlor, iz dobrotvorne organizacije "Eva Women Aid", dodala je: "'Ova presuda šalje užasnu i potencijalno opasnu poruku."

Gaskojn je smatran jednim od najtalentovanijih vezista svoje generacije, međutim karijeru mu je obilježila zavisnost od alkohola i droga. Igrao je za Njukasl, Totenhem, Lacio, Rendžers, Everton, Midlzbro...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC