• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niko kao Tadić: Nije ni novembar, a srpska desetka ima 10 asistencija!

Autor mondo.rs

Fali mu još gol do "dabl-dabl" učinka...

Prethodna sezona nije bila slučajnost.

Dušan Tadić i u 2019/20 igra fenomenalno u dresu Ajaksa, a to se održava i na rezultate "kopljanika" koji ponovo sanjanju da je moguće da se popnu na krov Evrope, kada su već nesrećno stali u polufinalu prethodne godine...

Možda će vas zanimati

 Igraju odličan fudbal, i pored odlazaka De Lihta i De Jonga, a Tadić i ove sezone ima lidersku ulogu - kako na terenu kroz razgovor sa igračima, tako i kroz direktan učinak.

U pobjedi nad Fajnordom (4:0) nije uspeo da se upiše u strijelce, ali je zato nesebično igrao za tim namestivši tako dva pogotka prvo Hakimu Ziješu, a onda i Davidu Neresu, čime se njegov ukupni broj asistencija u ovoj sezoni već popeo na dvocifren.

Da, Dušan Tadić već u oktobru kraj svog imena ima 10 asistencija u svim takmičenjima - što još niko u Evropi nije uradio sem njega.

U sezoni 2018/19 Dušan Tadić je za Ajaks upisao 38 golova i 24 asistencije. Odigrao je ukupno 56 utakmica za "kopljanike".

Najbliži je Mihael Liendl iz austrijskog Volfsbergera sa 9 dodavanja za gol, pa Kevin de Brujne iz Sitija sa 8, koliko imaju i Dzjuba (Zenit), Vormer (Klub Briž) i Forest (Seltik).

Zanimljivo je da Dušan Tadić ima i devet golova u dosadašnjem dijelu sezone, tako da je samo pitanje trenutka kada će doći do dabl-dabl učinka, gotovo izvesno prvi u Evropi, pošto je malo igrača koji podjednako dobro "pune" obje kolone.

Zato i jeste nominovan za "Zlatnu loptu"!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC