• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani raspoloženi u Zenici: Spremni za dvoboj sa Džekom i Pjanićem

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Azuri" svjesni od koga im prijeti najveća opanost u duelu sa reprezentacijom BiH na "Bilinom polju" u Zenici. (petak, 20.45).

Reprezentacija Italije stigla je danas u Zenicu uoči susreta devetog kola kvalifikacija za EP 2020. godine u grupi "J", u kojem će snage omjeriti sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Na zvaničnoj konferenciji za medije, selektor Italije Roberto Manćini rekao je kako sutra očekuje tešku, ali lijepu utakmicu.

Možda će vas zanimati

Selektor "azura" istakao je kako će dati sve od sebe da njegov tim sutra odigra dobru utakmicu.

"Nemam nedoumica u vezi sa sutrašnjim sastavom igrača. BiH se ovdje osjeća dobro, ali daćemo i mi sve od sebe da odigramo dobru utakmicu. Veoma je važno za cijelu reprezentaciju, s obzirom da igramo protiv jedne dobre ekipe. Ovo je dobar test i za mlade igrače. BiH ima jaku ekipu, jaču nego Finska, a nisu prošli. Smatram da imaju šansu i kroz Ligu nacija da prođu dalje, ali sam siguran da će sutra biti jako lijepa utakmica", rekao je Manćini.

Leonardo Bonući rekao je kako bi za Italiju bilo bitno da završe kvalifikacije bez poraza.

"Vrlo je važno za mene što igram. Ovo je prilika da sve utakmice tretiramo na jednak način. BiH će igrati agresivno, ali ćemo i mi igrati požrtvovano. U godinu dana se mnogo toga promijenilo. Trener Manćini je podržao tim, učinio nas još jačim. Došlo je mnogo mladih igrača. Najbolja odbrana je napad, tako ćemo igrati. Sigurni smo da će sutra biti užarena atmosfera, ali kada igramo, sve protivnike tretiramo na isti način. Bilo bi nam bitno da završimo kvalifikacije bez poraza, a sigurno ćemo učiniti utakmicu teškom za BiH. Edin Džeko je jedan od najboljih napadača, ima izvrsnu tehniku i upravo je zbog njega Italija imala problema u prvom susretu. Spremni smo za duele protiv Pjanića i Džeke i drugih", rekao je fudbaler Juventusa.

Reprezentacija Italije večeras je trenirala na stadionu "Bilino polje", dok je za 19.45 planirano i obraćanje bh. selektora Roberta Prosinečkog. Posljednji trening bh. tim obaviće od 20.30.

Poslije osam odigranih kola, Italija je lider s 24 boda, a slijede je Finska s 15, Jermenija i BiH s po deset, Grčka s osam i Lihtenštajn s dva.

Susret BiH - Italija igra se u petak od 20.45.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC