• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropsko prvenstvo ostaje samo u teoriji: "Orlići" preslabi za Ruse

Autor w

Trka za drugo mesto i baraž.

 Srbija - Rusija 0:2 Mlada U-21 reprezentacija kvalifikacije za EURO 2021 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ofanzivno, ali uglavnom bezopasno.

Mlada reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Rusiju i uključi se u borbu za prvo mesto kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo 2021. u Mađarskoj i Sloveniji.

U Nišu, pred nekoliko hiljada gledalaca, gosti su slavili 2:0 i "orlićima" ostavili da se nadaju drugoj poziciji, odnosno baražu.

Možda će vas zanimati

Dobra je stvar što će naši fudbaleri i protiv Poljske i protiv Bugarske igrati kod kuće, ali je loša to što imamo manje bodova od obe selekcije, a utakmicu više...

Trenutno stanje na tabeli je: Rusija (6 utakmica) 14 bodova, Poljska (5) 10, Bugarska (5) 8, Srbija (6) 7, Estonija (5) 3, Letonija (5) 2.

Dobro su naši fudbaleri ušli u utakmicu, agresivno, međutim, gosti su iskoristili prvu šansu i poveli u 8. minutu. Sjajni napadač moskovskog CSKA, Fjodor Čalov, iskoristio je odličan centaršut Sulejmanova, koji je možda bio i u ofsajdu, ali nije se čula pištaljka španskog sudije Huana Martineza Munuere.

Oslobodili su se Rusi pritiska posle datog gola, a onda u najgorem mogućem trenutku postigli još jedan. Magomed Sulejmanov je bio na prvom mestu posle serije smušenih poteza naših igrača i u 44. minutu duplirao prednost svoje selekcije.

Po povratku sa odmora pokušao je Ilija Stolica da razmrda ekipu izmenama, međutim, gosti su lako izlazili na kraj sa svim pretnjama.

Evidentno je bilo da su Rusi uigraniji i fizički jači, odnosno da su s razlogom vodeći na tabeli.

Našoj ekipi sada predstoji skoro godinu dana pauze, pošto će naredne utakmice kvalifikacija igrati tek u septembru. Protiv Letonije u gostima (4.9) i Bugarske kod kuće (8.9).

Sasvim dovoljno vremena da se naprave detaljne analize i uigravanje kroz prijateljske utakmice, pa da se napadne željeno drugo mesto.

SRBIJA: M. Ilić - Marković, Veselinović, Mašović, I. Ilić - Nišić, Petrović (46. Birmančević), L. Ilić (72. Vidosavljević) - Stuparević (62. Čumić), Joveljić, Adžić (72. Tedić).

RUSIJA: Safonov - Raskazov, Divejev, Evgenjev, Lisov - Umjarov, Kučaev (65. Glebov), Obljakov - Sulejmanov (85. Glušenkov), Čalov (72. Ignjacev), Lomovicki (85. Grulev).

Sudija: Huan Martinez Munuera (Španija).

U martu: Poljska - Letonija, Bugarska - Estonija.

Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije biće održano 2021. u Mađarskoj i Sloveniji. Na završni turnir plasiraće se sve prvoplasirane ekipe u grupama, dok će drugoplasirane igrati baraž.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC