• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma u drugom poluvremenu ''slomila'' Brešu, Lacio u finišu do "trojke"

Autor mondo.ba

Roma se 45 minuta mučila sa ''fenjerašem'', a onda furiozno riješila sve dileme oko konačnog ishoda. Lacio poveo na stadionu ''Mapei'', a onda spasio trijumf u nadoknadi drugog dijela. Treća pobjeda Verone na posljednje četiri utakmice.

Na tri utakmice 13. kola Serije A koje su počele u 15 časova, trijumfovali su Roma, Lacio i Verona...

ROMA – BREŠA 3:0

Nije prvih 45 minuta meča na Olimpiku ponudilo mnogo toga. ''Vučica'' jeste imala inicijativu, ali je teško dolazila do šansi, stvorivši SAMO JEDNU za prvih 45 minuta. Učinio je to Lorenco Pelegrini, kada je u 31. minutu šutirao pored stative.

Ako je za utjehu pulenima Paula Fonseke, nije ni ''fenjeraš'' Kalča bio ništa bolji – tek je u 44. minutu Alfredo Donaruma bio u šansi, ali je lopta nakon udarca glavom prohujala pored stative.

Ipak, Roma je u prvoj polovini drugog poluvremena ''pregazila'' izabranike Fabija Grosa, a ovaj period meča obilježio je štoper domaćeg sastava na pozajmici iz Mančester junajteda Kris Smoling, koji je za kratko vrijeme postigao gol i pripremio još dva svojim saigračima i dokazao zašto rukovodstvo kluba sa Olimpika ozbiljno razmišlja da iskoristi mogućnost otkupa ugovora nakon isteka pozajmice.

U 49. minutu je pomenuti Pelegrini izveo korner, pronašavši u kaznenom prostoru Smolinga, koji se drugi put upisao u strijelce u tekućoj sezoni Serije A.

Samo osam minuta kasnije, Smoling je asistirao drugom centralnom beku Đanluki Manćiniju, a potom u 66. minutu i kapitenu reprezentacije BiH Edinu Džeki.

Interesantno, tokom drugog poluvremena sudije iz VAR sobe morale su tri puta da intervenišu i ponište isto toliko pogodaka – dva Romi i jedan Breši.

SASUOLO – LACIO 1:2

Prvo poluvrijeme meča na stadionu ''Mapei'' ponudio je dva pogotka, po jedan na obje strane.

33 minuta bilo je potrebno ''nebeskoplavima'' da probiju bedem Sasuola, a učinio je to – a ko bi drugi nego Ćiro Imobile, koji je u duelu sa Sasuolom nastavio svoj maestralan niz u Seriji A, postigavši svoj 15. gol na 13 utakmica!

Primio je Imobile jednu loptu iskosa na lijevoj strani, te se dobro snašao pored dva čuvara i prizemnim udarcem poslao loptu ispod Andree Konsiljija, koji više može da bude razočaran svojom slabom intervencijom na gol-liniji nego reakcijom njegovih saigrača.

Međutim, nije Sasuolo htio da se preda bez borbe, te je u pravo vrijeme postigao gol kojim je vratio stvari na početak. Izveden je korner na isteku sudijske nadoknade, loptu je glavom zahvatio Federiko Peluzo prebacivši je do Frančeska Kaputa, koji je pobjegao odbrani Lacija i izbjegao ofsajd poziciju, što su, na kraju, potvrdile i sudije iz VAR kontrolne sobe.

Rezultat 1:1 na snazi je bio sve do prvog minuta sudijske nadoknade drugog dijela, kada je pobjedonosni gol za Lacio postigao Inzagijev džoker sa klupe Felipe Kaisedo, koji je u igru ušao 12 minuta ranije umjesto Hoakina Koree.

VERONA – FIORENTINA 1:0

U posljednjem meču 13. kola koji je počeo u 15 časova, Verona je na Bentegodiju savladala Fiorentinu rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Samjuel di Karmine u 66. minutu.

Treći je to trijumf Verone na posljednje četiri utakmice, zahvaljujući čemu su puleni Ivana Jurića u gornjem dijelu tabele.

SERIJA A – 13. kolo

Subota:

Atalanta - Juventus 1:3 (0:0)
/Gosens 56 - Iguain 74, 82, Dibala 90+2/

Milan - Napoli 1:1 (1:1)
/Bonaventura 29 – Lozano 24/

Torino - Inter 0:3 (0:2)
/Martinez 12, De Fraj 32, Lukaku 55/

Nedjelja:

Bolonja - Parma 2:2 (1:1)
/Palasio 40, Džemaili 90+5 - Kuluševski 17, Jakoponi 71/

Roma – Breša 3:0 (0:0)
/Smoling 49, Manćini 57, Zaniolo 63/

Sasuolo – Lacio 1:2 (1:1)
/Kaputo 45+1 - Imobile 34, Kaisedo 90+1/

Verona – Fiorentina 1:0 (0:0)
/Di Karmine 66/

Sampdorija - Udineze (18.00)

Leće - Kaljari (20.45)

Ponedjeljak

SPAL - Đenova (20.45)

TABELA: Juventus 35, Inter 34, Lacio 27, Roma 25, Kaljari (-1) 24, Atalanta 22, Napoli 20, Parma 18, Fiorentina 16, Udineze (-1) 14, Torino 14, Milan 14, Sasuolo (-1) 13, Bolonja 13, Leće (-1) 10, Đenova (-1) 9, Sampdorija (-1) 9, SPAL (-1) 8, Breša (-1) 7.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC