• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ole Gunar je zadovoljan: Prošle sezone bismo primili pet golova!

Autor mondo.rs

Trener Mančester junajteda je i nakon remija u 13. kolu Premijer lige, na gostovanju Šefild junajtedu, siguran da je njegova ekipa na pravom putu.

Fudbaleri Mančester junajteda tokom prvog dela susreta nisu imali nijedan šut u okvir gola, a na pauzu su otišli sa golom zaostatka. Norvežanin je danas kombinovao i sa formacijom, što nije dalo rezultate.

Gosti su danas u Šefildupočeli susret u neobičnoj formaciji 3-4-3, pre nego što je Solskjer na poluvremenu napravio izmenu koja ih je vratila na staro. Pre pauze su primili jedan gol, nakon te promene još jedan i činilo se da neće uspeti da osvoje ni bod.

Možda će vas zanimati

Zahvaljujući mladićima koje ima u svojim redovima, Norvežanin je danas vodio tim do remija. Pogađali su Vilijams, Grinvud i Rašford, a gol engleskog reprezentativca značio je i potpuni preokret. To je stvar koja je nedostajala navijačima prethodnih godina.

Sam menadžer, igrač iz onih slavnih dana kod Aleksa Fergusona, prepoznao je šta klubu treba. Ipak, njegovi fudbaleri nisu izdržali do kraja, pošto je Oli MekBurni pogodio u nadoknadi vremena za podelu bodova.

''Pomešane su mi emocije, ne mogu da budem srećan. tokom dobrog dela meča nismo igrali dobro. Postoji i jedna sjajna stvar, preokrenuli smo i pokazali za šta smo sve sposobni. Znamo da možemo, sada ostaje samo da prikazujemo to.''

Aktuelni trener Mančester junajteda je u klub stigao prošle sezone, kada je Žoze Murinjo dobio otkaz. Nakon što je prvo bio privremeno rešenje, potpisao je višegodišnji ugovor, ali Junajted se još uvek ne vraća u vrh engleskog i evropskog fudbala. Ipak, Norvežanin vidi napredak.

''Kada gubite 2:0, igrate sa mnogo manje straha. Nemate šta da izgubite, samo napadnete. Na ovakvim gostovanjima nije lako da se vratite, pa je ovo sjajno iskustvo za moje mlade igrače. Vidi se napredak. Prethodne sezone smo ovakve mečeve gubili, da se ovaj meč igrao prošle sezone primili bismo 4 ili 5 golova.''

Trener Mančester junajteda, koji trenutno zauzima deveto mesto na tabeli, tako je možda pecnuo i kolegu koji je prethodnih dana preuzeo Totenhem. Možda je taj gubitnički mentalitet bio aluzija na Murinjovu prošlosezonsku ekipu koja je često delovala kao da igra bez motiva.

''Oni su više verovali u svoj plan i u svoju taktiku. Ali, fudbal je nekada više od taktike. Kada smo postigli prvi gol, osetili smo da možemo da ih ugrozimo. Zato je primetan naš napredak, sada smo bolji nego ranije.''

Naredni meč ekipa iz Mančestera će odigrati u Kazahstanu, gde će se sa Astanom sastati u petom kolu grupne faze Lige Evrope. Tim sa Old Traforda je već obezbedio prolaz u nokaut fazu, a do kraja takmičenja po grupama ima i susret sa AZ Alkmarom. Naredni prvenstveni mečevi biće protiv Aston Vile, Totenhema koji vodi Žoze Murinjo i gradskog rivala Mančester sitija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC