• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern došao sa 17 igrača, trener za malo propustio 1991: Bio je to podvig!

Autori mondo.rs Autori Jovan Terzić

Bez obzira što duel sa Zvezdom za njih nema rezultatski značaj, gosti iz Minhena žele pobjedu.

 Bajern-protiv-Crvene-zvezde-sa-17-igraca-Trener-Hans-Diter-Flik-zamalo-propustio-1991.-godinu Izvor: MN PRESS

Niklas Zule i Lukas Ernandez su povrijeđeni, Mikael Kjuzans prehlađen, a David Alaba dobio dozvolu da ostane sa suprugom koja treba uskoro da se porodi.

Samo 17 fudbalera Bajern Minhena doputovalo je u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom u petom kolu Lige šampiona (utorak, 21.00, prenos na TV Arena Sport).

Možda će vas zanimati

Tome sigurno doprinosi i činjenica da su Bavarci sa dosadašnje četiri pobjede već obezbijedili plasman u osminu finala, dok za crveno-bijele ima daleko veći značaj, jer se bore sa Olimpijakosom za treće mjesto i proljeće u Ligi Evrope.

Prije dva mjeseca u Minhenu domaćin je slavio 3:0, ali je i pored dobrih rezultata u Ligi šampiona klub nedavno smijenio Nika Kovača sa mjesta trenera.

Pred novinarima je u Medija centru "Rajka Mitića" govorio Hans-Diter Flik, koji je svojevremeno kao igrač prešao iz Bajerna u Keln godinu dana prije čuvenih 2:2 u revanšu polufinala Kupa šampiona 1991.

"Odavno je to bilo, lično ne mogu da se sjetim te utakmice, osim da su reakcije bile upečatljive. Bio je to veliki podvig Crvene zvezde", konstatovao je trener gostiju.

Flik, međutim, zna za "vatrenu" atmosferu koja očekuje njegov tim u Beogradu.

"Jedva čekam sutrašnju utakmicu! Dobro sam upoznat sa atmosferom na ovom stadionu, na šta smo i ukazali igračima", istakao je.

Njemačke novinare interesovalo je hoće li Žerom Boateng i Tijago Alkantara biti u timu za sutrašnju utakmicu, ali nisu saznali mnogo toga.

"I dalje nisam odlučio ko će sutra igrati... Sve opcije su otvorene, ima igrača kojima su potrebne utakmice, ali i onih kojima treba malo odmora. Bez obzira na sastav, ići ćemo na pobjedu jer želimo da osvojimo prvo mjesto u grupi".

Iako je doveden kao privremeno rješenje, mladi trener ima veliku podršku i igrača i rukovodstva kluba.

"Uživam u ulozi trenera Bajerna, ali na kraju je bitan samo rezultat i od njega sve zavisi. Ne obraćam mnogo pažnju na komentare, već od svojih igrača tražim da budu uspješni i trudim se da im to omogućim. Bajern je klub u kom se očekuje uspjeh na svim poljima".

Veliku pomoć Flik ima od iskusnog centarfora Tomasa Milera.

"On je jako bitan igrač za ovaj klub, praktično produžena ruka trenera na terenu. Njegov kvalitet je i dalje izuzetan, kao i mnogih drugih igrača u Bajernu", zaključio je trener Bavaraca.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC