• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri godine nakon nesreće, Šapekoense ispao iz lige

Autor mondo.rs

Brazilski tim koji je pre tri godine doživeo avionsku nesreću će od naredne sezone igrati u drugoj ligi Brazila.

Pre tri godine, na današnji dan, dogodila se stravična avionska nesreća. Avion sa fudbalerima, stručnim štabom, upravom Šapekoensea i novinarima srušio se na putu za finalni meč Kopa Sudamerikane.

Tom prilikom je od 77 ljudi u avionu preživelo samo šestoro, a klub je ostao bez velike većine igrača. Godine koje su usledile bile su teške. Kulminacija tih problema je ispadanje iz elite.

Možda će vas zanimati

Nakon što je izgubio od Botafoga sa 1:0, Šapekoense je na svom tviter nalogu ispadanje iz lige opisao rečima: "Težak je težak... Ali, sve prolazi, Šape ostaje. Navijači, nastavite da se borite s nama. Udruživanjem snaga ponovo ćemo ustati".

Brazilski klub doživeo je veliku tragediju kada se 28. novembra 2016. godine u Kolumbiji srušio avion na putu ka Medeljinu, gde je Šapekoense trebalo da igra protiv Atletiko Nasionala, prvu utakmicu finala Kupa Sudamerikana.

Tada su mnogi brazilski timovi pružili podršku ovom klubu, na razne načine. Neki su besplatno ustupili svoje igrače, neki želeli da pomognu finansijski... Barselona je, recimo, pozvala Šapekoense na prijateljski susret.

Iako su do ovog kola imali niz od dve pobede, fudbaleri Šapekoensea su porazom od Botafogoa izgubili šanse da opstanu u prvoj ligi. Tri kola pre kraja prvenstva imaju devet bodova manje od timova u sigurnoj zoni, pa će se naredne sezone takmičiti u drugoligaškom društvu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC