• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solskjerove "bebe": Sedmorica rođena poslije one večeri u Barseloni '99

Autor mondo.rs

Nevjerovatno mlad sastav Mančester junajteda u Kazahstanu.

Pobjedom nad Partizanom u prethodnom kolu Lige Evrope, Mančester junajted je obezbijedio plasman u nokaut fazu takmičenja. Zbog toga, njihov sastav protiv Astane ovog četvrtka izgleda i te kako drugačije od uobičajenog.

Poseban kuriozitet je da je čak sedam od 11 startera rođena posle finala Lige šampiona 1999. godine u kojem je Mančester junajted savladao Bajern Minhen!

Možda će vas zanimati

U tom legendarnom meču koji se do dana današnjeg prepričava heroj je bio Ole Gunar Solskjer, danas menadžer Mančester junajteda.

Zbog toga je svima na Ostrvu bilo zanimljivo da je tim koji nastupa protiv Astane pun mladića koji tog dana kada je ekipa Aleksa Fergusona stigla do naslova prvaka Evrope nisu ni bili rođeni.

Mančester junajted predstojećeg vikenda očekuje važan meč Premijer lige protiv Aston Vile na "Old Trafordu", a kako meč u Ligi Evrope igraju u Aziji u utakmici koja neće imati veliku rezultatsku važnost, Solskjer je riješio da najveći dio prvog tima odmori.


U Mančesteru su ostali gotovo svi prvotimci, sa izuzetkom Luka Šoa koji se vraća iz povrede, i Džesija Lingarda koji nije mnogo igrao ove sezone. Upravo je on kapiten na ovom meču protiv Astane.

Solskjer tim koji nastupa protiv Astane je Grant - Lerd, Tuanzebe, Bernard, Šo - Garner, Levit - Čong, Lingard, Gomes - Grinvud.

Debitanti su Itan Lerd, Dišon Bernard i Dilan Levit. Na klupi je i Maks Tejlor, momak koji je pre samo nešto više od godinu dana započeo liječenje hemoterapijom zbog raka testisa. 

Još jedan kuriozitet je da je Li Grant na golu Mančester junajteda postao najstariji debitant u istoriji kluba u evropskim mečevima, sa 36 godina i 305 dana!

Pročitajte i ovo




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC