• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević: Država ne treba da daje nijedan dinar Zvezdi i Partizanu

Autor mondo.rs Izvor Kurir

Trener Partizana ima radikalnu, ali opravdanu ideju o budućem finansiranju fudbalskih klubova, čiji vlasnički odnosi i dalje "lebde u vazduhu". "Mi niti smo dobili išta od marta, kad sam došao u klub, niti treba da dobijemo", kaže on.

 Kako-treba-da-se-finansiraju-Zvezda-i-Partizan Izvor: MN PRESS

Suma novca, koja je prethodnih decenija iz državne kase ušla u "vječite rivale", prije svega u Crvenu zvezdu, vjerovatno nikada neće biti precizno izračunata.

Činjenica je da bez novca države, odnosno para poreskih obveznika (tj. naših para), ni Crvena zvezda, ni Partizan, ali ni mnogi drugi klubovi i sportske organizacije, ne bi mogli da funkcionišu. Mnoge državne firme (Dunav osiguranje, EPS, Telekom Srbija...) su davale novac klubovima, na ime sponzorstava, koji su potom oni koristili za kupovinu igrača, sređivanje stadiona, ali su i pored toga "nabili" višemilionske dugove (izražene u evrima). Problem je i kada određena struktura u klubovima napravi dug, onda se samo povuče, "izvuče", pa dođe neka druga...

Možda će vas zanimati

Na tribini na Pravnom fakultetu u Beogradu, trener Partizana Savo Milošević govorio je o odnosu države prema klubovima, u smislu finansiranja, a njegove riječi dobile su aplauz prisutnih studenata.

"Fudbal prljaju oni koji su tu iz svog interesa. Ako mi kažete da je pomoć fudbalu što neki predsjednik opštine ili lokalni funkcioner da klubu 100.000, a taj tim 'slučajno' vodi njegov brat ili prijatelj... I to je pomoć fudbalu od države? Ma, to je zloupotreba fudbala u političke svrhe", rekao je Milošević, prenio je "Kurir".

Istakao je da trenutno država Srbija ima više koristi od fudbala nego što ima štete.

"Nijedan klub, nijedan igrač, nijedan čovjek koji je zaposlen u klubu nije oslobođen poreza. Nemamo nikakve prinadležnosti, sve poreze, dažbine i takse fudbal plaća. Lažu vas kad kažu drugačije!".

Dao je prijedlog, odnosno mišljenje, koje bi neki mogli da smatraju radikalnim, prije svega zbog toga što vlasnički odnosi u klubovima nisu riješeni, a o nikad sprovedenoj privatizaciji se govori godinama.

"Slažem se da država ne treba da daje nijedan evro ni Partizanu ni Zvezdi! Evo, ja sam trener Partizana i kažem - ne treba mi nijedan evro od države. Nijedan! Niti smo ga dobili od marta kad sam ušao u klub, niti treba da ga dobijemo", rekao je Milošević i dodatno obrazložio svoju ideju:

"Država treba da pomaže u edukaciji i infrastrukturi. Ko ne može sebi da obezbijedi za egzistenciju, ne treba da postoji. Ako nismo u stanju da imamo 2.400 klubova, koliko ih je trenutno registrovano u Srbiji, imaćemo 1.200, ali zdravih 1.200 klubova".

Vrijeme je za privatizaciju klubova, niko nije protiv!

Anketa

Da li država treba da finansira Zvezdu i Partizan?

  • Prvo treba rešiti vlasničke odnose

    55.56% (5)

  • Ne, neka se snalaze sami

    33.33% (3)

  • Da, bez tog novca ne bi mogli da opstanu

    11.11% (1)

  • Ne znam

    0% (0)

Da li država treba da finansira Zvezdu i Partizan?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC