• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o Dekijevom povratku u Zvezdu: Plata, saradnici, planovi, poruke...

Autor mondo.rs

Dejan Stanković će postati naredni trener Crvene zvezde i u to više ne treba sumnjati.

 Dejan-Stankovic-povratak-crvena-zvezda-trener-Sinisa-Mihajlovic-Vladan-Milojevic Izvor: MN PRESS

Jedan od igrača koji su u posljednje dvije decenije obilježili srpski fudbal, u njega će se vratiti pomalo neočekivano. Nakon odlaska Milojevića sa klupe Zvezde, ulogu preuzima Dejan Stanković.

Nekadašnji fudbaler crveno-bijelih, ali i Lacija i Intera, debitovaće kao samostalni trener narednog proljeća na stadionu na kom se proslavio. Neki od njegovih najbližih prijatelja to jedva čekaju.

Možda će vas zanimati

Šansu da čestita Stankoviću na imenovanju imaće i njegov dugogodišnji saigrač, Siniša Mihajlović. Trener Bolonje će sutra doputovati u Beograd, prvi put od kako mu je dijagnostifikovana leukemija, a tom prilikom će se sresti i sa Dejanom.

Na dodjeli nagrada koju organizuje FSS dvojica bivših saigrača iz Lacija i Intera imaće priliku da porpičaju, rukuju se i požele sreću u nastavku karijera jedan drugom. Jedna od prvih čestitki, ali u formi poruke, stigla je baš od Mihe.


''Kume, srećno u našoj Crvenoj zvezdi'', glasio je tekst koji je Siniša Mihajlović uputio mlađem kolegi, nakon što je saznao za razvoj situacije na Topčiderskom brdu. Za detaljniju priču, pa i savjete, biće vremena.

Nekadašnji Stankovićev saigrač iz reprezentacije, Savo Milošević, već neko vrijeme se nalazi na klupi najvećeg rivala. Ide mu sasvim dobro, ali ga Dejanov povratak u srpski fudbal raduje, iako će biti konkurenti.

''Jedna od najvažnijih stvari za fudbal ovdje je da nam se vraća takvo ime. Ovo je bitan i lijep dan za srpski fudbal. Želim mu iskrenu dobrodošlicu, zahvaljujem mu se što je došao i poručujem mu da će morati da ima čelične živce'', rekao je strateg Partizana.

Već se naslućuje i kakav će stručni štab Dejan Stanković okupiti na ''Marakani''. Vladimir Petrović Pižon bi trebalo da bude u ulozi savjetnika, dok će sa ekipom raditi Nebojša Milošević koji je već u dva navrata bio dio Crvene zvezde, Nenad Milijaš i Miloš Milojević.


Nenad Milijaš je jedini saradnik Vladana Milojevića za kog se očekuje da ostane u klubu, dok je Miloš Milojević bilježio sjajne rezultate u Švedskoj. On je samostalno vodio Mjalbi sa kojim je izborio dva ulaska u viši rang.

Kada smo kod prethodnog stručnog štaba, treba napomenuti da je i Vladan Milojević na odlasku pomenuo Stankovića. On je istakao da je sa Dejanom proveo neke dane u igračkoj karijeri, a da je Stanković legenda.

Izvor: MN PRESS


''Vidjeli smo se poslije Totenhema. On je veliki čovjek. Svako treba da bira sebi stručni štab, pa tako i naredni trener'', saopštio je Milojević, koji se ogradio rekavši da pitanja o novom šefu struke nisu namijenjena njemu.

Posebnu emociju nakon Dejanovog imenovanja možemo očekivati od drugog Milojevića, Zvonka. Nekadašnji golman crveno-bijelih i kum Dejana Stankovića, obećava da će, čim završi sa terapijama, biti na stadionu da pruži podršku.

''Emotivno sam ovo doživio. Veliki je ovo dan za sve nas koji volimo Zvezdu. Nadam se da će gaziti kao što je mene gazio u stonom tenisu. On je idealno rješenje za trenera našeg kluba i to će se vidjeti!'', rekao je Zvonko Milojević.


Stanković će sa Crvenom zvezdom potpisati ugovor na dvije i po sezone, odnosno do kraja sezone 2021/22. Pretpostavlja se da će mu plata biti 400 hiljada po sezoni, uz dodatne bonuse za dobre rezultate, ali može se čuti i da novom treneru crveno-bijelih to nije bio presudni dio ugovora.

Promocija Dejana Stankovića je zakazana za subotu, a njemu će rad u Crvenoj zvezdi biti prvi samostalni trenerski posao. Nakon završetka igračke karijere, nekadašnji vezista se oprobao u više uloga, kao pomoćni trener, dio UEFA sistema, ''šraf'' Interove mašinerije... ali je tek sada našao ono što želi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC