• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović igrao najmanje, dao isto kao Azar, ali na naslovnoj "Marke"

Autor mondo.rs

Sa 423 minuta na terenu ove sezone, srpski napadač poslužio je uredništvu najuticajnijeg sportskog lista u Španiji za ilustraciju teksta o golgeterskoj krizi Zidanovog tima.

Treći ligaški remi u nizu, a drugi uzastopni bez golova poslije onog u razočaravajućem "El klasiku", vratio je navalu Real Madrida pod pritisak prestoničke javnosti.

Uredništvu "Marke" kao ilustracija za tekst o krizi forme ekipe trenera Zinedina Zidana poslužio je 60 miliona evra plaćeni "ruki", Luka Jović, iako je srpski fudbaler među strijelcima bar jednog gola ove sezone odigrao najmanje minuta uz Džejmsa Rodrigeza koji je bio i Lukasa Vaskeza koji je i dalje povrijeđen.

Možda će vas zanimati

U remiju sa Bilbaom, Madriđani su tri puta pogađali okvir gola.

Jović je tokom 11 nastupa u Primeri i tri u Ligi šampiona zapravo proveo na terenu svega 423 minuta, deset manje od Vaskeza i minut više od Rodrigeza i za to vreme uspio da postigne jedan pogodak - onaj u mreži Espanjola za konačnih 5:0 tog 30. oktobra.

Nakon što je 22-godišnjak iz Bijeljine konačno "probio led" i upisao se među strijelce golova za najveći, često i najsuroviji fudbalski klub, trener Zidan uveo ga je u igru sedam minuta prije kraja naredne utakmice sa Betisom, izostavio ga sa spiska putnika na gostovanje Eibaru, pa ga ostavio na klupi za rezerve u narednih pet mečeva u oba takmičenja...

U pomenutoj seriji od tri remija, Jović je u remiju sa Valensijom na "Mestalji" (1:1) odigrao devet, a 18 minuta u duelu sa Atletik Bilbaom na "Bernabeuu" (0:0).

Remi sa Barsom na "Nou kampu" gledao je sa klupe, a je jutros imao priliku da gleda i svoju sliku na stranicama najtiražnijeg sportskog lista u Španiji, čiji su reporteri zabrinuti za sudbinu ovog podmlađenog tima Reala u drugoj sezoni post-Ronaldove ere.

Real nije zatresao mrežu na šest od 24 utakmice ove sezone.

Na pragu 2020. godine isti broj golova (1) postigli su Eden Azar, Dani Karvahal i Rafael Varan, a jedan više Garet Bejl, Vinisijus Žunior, Federiko Valverde i Kasemiro.

"Marka" je izračunala da je među učesnicima osmine finala Lige šampiona ove sezone samo Atletiko Madridu bilo potrebno više šuteva za postizanje gola (Atletiko 3,68 - Real 3,57), ali i uočila da je razlika u tome što ekipa trenera Dijega Simeonea u isto vrijeme dopušta protivnicima osetno manje udaraca ka svom golu.

Logično i manje golova.

Real Madrid / golovi / minuti

Karim Benzema / 16 / 1.948
Rodrigo / 6 / 784
Serhio Ramos / 5 / 1.950
Toni Kros / 3 / 1.703
Luka Modrić / 3 / 951
Kasemiro / 2 / 1.920
Federiko Valverde / 2 / 1.120
Vinisijus Žunior / 2 / 699
Garet Bejl / 2 / 847
Rafael Varan / 1 / 1.800
Luka Jović / 1 / 423
Dani Karvahal / 1 / 1.800
Eden Azar / 1 / 984
Lukas Vaskez / 1 / 443
Džejms Rodrigez / 1 / 422

Od igrača iz navale, Isko poslije 637 minuta i dalje nema ni pogodak, ni asistenciju, kao ni dvojica Dijaza od kojih Marijano nije ni igrao, a Brahim proveo 40 minuta na terenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC