• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČELIK: Kraj prvog dijela priprema u Ljubuškom, slijedi put u Antaliju

Autor mondo.ba/Fena

Fudbaleri Čelika okončali su devetodnevne pripreme u Ljubuškom i već su se zaputili za Zenicu.

Kako je u izjavi za Fenu potvrdio sportski direktor Edin Prljača, nakon dvodnevne pauze, zenički igrači će već u ponedjeljak, 20. januara, otputovati na drugu pripremnu fazu u Antaliji (Turska), gdje će ostati sve do 10. februara.

"Moram reći da je odlazak u Ljubuški i hotel 'Bigeste' bio pun pogodak. Imali smo odlične uslove za rad, a igrači su bili vrlo profesionalni, kako na terenu tako i van terena. Sve što je trener Umit Ozat bio zamislio da odradi za ovu pripremnu fazu, uspjeli su i odraditi", izjavio je Prljača.

Možda će vas zanimati

On je dodao da se ekipi, osim novajlije, hrvatskog stopera Domagoja Franjića, u Ljubuškom priključio i Ante Blažević, koji je i proteklih godinu dana bio član Čelika, ali se nije bio pojavio na prozivci.

Priključio se i mladi stoper Vedran Vrhovac, koji je opravdano izostao sa prozivke, na kojoj prošli četvrtak nisu bili ni: Haris Dilaver, Anel Dedić, Ševko Okić, Nermin Jamak, Luka Miletić, Tarik Isić, Ljubiša Pecelj, Stipe Brekalo i Petar Raguž.

Svi su oni, mada su tužili klub zbog neizmirenih obaveza, pod ugovorom te su zbog toga suspendovani. Paragvajac Filipito Karos i Armel Bradji Dakouri iz Obale Slonovače, koji prvi dio priprema nisu odradili s ekipom, priključiće se u Antaliji, gdje će Čelik odigrati i pet kontrolnih utakmica.

"Blažević je igrač pod ugovorom i s njim smo postigli dogovor. Dvojica igrača, mislim da se radi o Dilaveru i Dediću, nakon tri-četiri dana javili su se klupskom ljekaru i s nalazom opravdali izostanak, ali su i oni bili obavezni doći na prozivku", dodao je Prljača.

Čelik je ove zime na šestomjesečnu pozajmicu s pravom prvootkupa iz češkog prvoligaša Slovačko doveo stopera Domagoja Franjića, vratio takođe stopera Kenana Horića iz Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a vezistu Semira Bajraktarevića iz Albanije te angažirao napadača Sanina Klarića iz Sarajeva i veziste Nikolu Bjeloša iz Slavije iz Istočnog Sarajeva i Srbina Mileta Vujašina iz Mačve.

Prljača je najavio da će pokušati angažovati još po jednog igrača na poziciji lijevog beka i napadača.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC