• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjaković progovorio o odlasku sa "Tušnja": E ovako je bilo...

Autor mondo.ba

Bivši trener tuzlanske Slobode, Milenko Bošnjaković, obrazložio je na svom fejsbuk profilu razloge napuštanja kluba sa "Tušnja".

Nakon što je u prvom dijelu sezone vodio Tuzlu siti, pa je napustio krajem septembra prošle godine, Milenko Bošnjaković je potom preuzeo Slobodu i vodio je s klupe do poraza od Borca u Banjaluci (2:1).

Tada je u šturom saopštenju navedeno da je sporazumno prekinuta saradnja Slobode i Bošnjakovića, a danas je strateg konačno otvorio dušu na svom Fejsbuk profilu i pojasnio šta se ustvari desilo.

Možda će vas zanimati

"E ovako je bilo. Znamo da si se prihvatio teškog posla kao i mi, mi sa papirima i računima, ti sa ekipom razvaljenom neisplaćenim platama, štrajkovima i povredama. Pričaćemo poslije Borca, mi ćemo o tvom radu donositi sud tek kad ti sklopimo ekipu s kojom ćeš ti obaviti pripreme, kojoj ćemo mi omogućiti redovne isplate. Tako je i bilo. U nedelju je završena utakmica u Banjaluci, već sutra, u ponedeljak, sjeli smo da razgovaramo o nastavku saradnje. Od nas sedam, nas pet je čvrsto za nastavak saradnje, dva člana Upravnog odbora nisu za tebe.

Dva člana protiv mene? Vama puno hvala na podršci, ali ja toliko respektujem vas i Slobodu da ću se ja povući i na taj način osloboditi mjesto za novog trenera uz kojeg će biti i ta dvojica. Nema nafake ako ćemo nas šest vući u jednu stranu, dvojica u drugu. Za uspjeh svi trebaju vući u istom pravcu. Predloženo mi je da razmislim do petka, da je ipak većina za moj ostanak na klupi, da će se učiniti sve da i ta dva člana Uprave promjene mišljenje…Sjeli smo ponovo u petak, nisam promijenio mišljenje. Jesam li pogriješio? Pa naravno da jesam, ne radi se to tako. Briga te za onu dvojicu, klepiš ugovor, po mogućnosti na duži rok uz famozni član…u slučaju otkaza ima se isplatiti… Ali to već ne bi bio ja, ne mogu ja to.

Je li moglo bolje i više bodova? Moralo je.

Je li moglo manje? Sa Sarajevom zadnjih petnaest minuta sa Fejzićem na golu sa potrganim trbušnim zidom, bod u Mostaru kod jakog Veleža, Tuzla siti sa igračem manje cijelo drugo poluvrijeme. Pa moglo je i manje. Novoj Upravi, Gradu i njegovim momcima želim puno sreće u radu, mora i biće to sve u redu, kad imaš poštene namjere, pošten sam, mora izaći na dobro. Ovi momci zbilja zaslužuju podršku. Moju, kao navijača, imaju", naveo je Bošnjaković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC