• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić uzalud "presudio" Sitiju: Gol, crveni, pobeda i ispadanje

Autor mondo.rs

Mančester junajted upisao trijumf protiv gradskog rivala, ali će "građani" igrati u finalu Liga kupa.

 Liga kup polufinale MANČESTER SITI - MANČESTER JUNAJTED 0:1 Izvor: Guliver/Getty Images/Shaun Boterill, SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE

Nemanja Matić je bio glavni akter derbija Mančestera, pošto je sve najvažnije u meču imalo direktne veze sa njim. Srpski reprezentativac je golom doneo trijumf Junajtedu, ali je stigao i da zaradi crveni karton.

Možda će vas zanimati

  (0:1)
/Matić 35/

Mančester junajted je drugi put ove sezone savladao Mančester siti, ali im to neće biti dovoljno da uđu u finale Liga kupa Engleske. Oni su u prvom meču na "Old Trafordu" izgubili 3:1, pa je gol Matića bio nedovoljan.

Matić je u 35. minutu postigao jedini gol u revanšu i to na vrlo lep način, posle odbijene lopte iz šesnaesterca Sitija. Bio je to jedini udarac "đavola" u prvih 45 minuta, a ekipa Pepa Gvardiole je dva puta na meču tresla mrežu.

Ipak, i Rahim Sterling i Serhio Aguero su se u tim situacijama nalazili u ofsajdu, dok je Matić ponovo bio u centru pažnje u 76. minutu.

Solskjer je prvi menadžer koji je pobedio Mančester siti Pepa Gvardiole DVA puta na "Etihadu".

On je tada dobio drugi žuti, automatski i crveni karton kada je faulom nad Ilkajem Gundoganom prekinuo opasan napad Sitija. Gol i crveni karton Matića pogledajte OVDE.

Uspeli su njegovi saigrači uprkos tome da sačuvaju prednost, ali ne i da stignu do drugog pogotka koji bi im doneo produžetke (u Liga kupu ne važi gol u gostima posle 180 minuta igre).

Tako će Ole Gunar Solskjer morati da se zadovolji Pirovom pobedom u danu kada je Junajted napokon doveo Bruna Fernandeša iz Sportinga iz Lisabona.

Siti će u finalu igrati protiv Aston Vile koja je dan ranije izbacila Lester iz takmičenja. Finale je na programu 1. marta i igraće se na stadionu "Vembli".

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC