• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuz baš nema sreće: Kraj sezone za Dembelea

Autor mondo.ba

Barselona je tvrdila da nova povreda nije teže prirode, ali su stvari ipak danas postale jasnije

Djelovalo je u ljeto 2017. godine da će Usman Dembele nakon veoma dobre sezone u dresu Borusije iz Dortmunda i na Nou Kampu nastaviti tamo gdje je stao u redovima ''milionera'', za koje je na 32 utakmice u Bundesligi postigao šest golova, te upisao 13 asistencija.

Međutim, od toga ipak nije bilo ništa.

Francuski krlini napadač je od dolaska u Kataloniju više povrijeđen nego zdrav, a kada se činilo da je konačno zaliječio povredu zadnje lože koja ga je mučila od početka sezone, dogodio mu se novi peh.

Možda će vas zanimati

Juče je, naime, Dembele napustio trening Barselone zbog, kako je prvobitno saopšteno, zamora u mišićima, iz Barse su stizala uvjeravanja da povreda nije ozbiljnije prirode, ali najnovije informacije govore da je za maleroznog Francuza tekuća sezona završena.

Klub je danas saopštio da je došlo do kidanja butnog mišića desne noge, te da će u narednih nekoliko sati uslijediti priprema programa rehabilitacije kako bi se Dembele što je prije moguće vratio na teren, ali to se neće desiti prije isteka sadašnje sezone.

Barselona je u dosadašnjem toku takmičarske sezone odigrala 22 utakmice u Primeri, a Dembele je nastupio na – samo pet i već sad je poznato da je brojka propuštenih biti veća od brojke odigranih utakmica u crveno-plavom dresu kada je u pitanju sezona 2019-20.

Odigrao je cijeli meč na premijeri, pa je zbog povrede zadnje lože propustio naredne četiri. Vratio se na teren u šestoj rund, pa ga ponovo nije bilo u sedmom kolu, dok mu je u osmom kolu pokazan crveni karton, pa je propustio naredna dva duela.

U 12. kolu nije bio ni u protokolu, potom je odigrao mečeve 13. i 14. a onda opet ''po starom'' – devet utakmica van sastava zbog povrede.

Zbog povrede je propustio i dva meča u Ligi šampiona, te oba meča u Kupu kralja i polufinalni okršaj nedavno održanog Superkupa.

Tako je novoimenovani trener Barselone Kike Setijen, kada je napad u pitanju, ostao samo sa tri uzdanice. Jedna od njih je, naravno, Lionel Mesi, a pored njega tu su još Antoan Grizman i mladu Ansu Fati, dok, podsjetimo, Luisa Suareza očekuje operacija koljena.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC