• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomane o zlokobnom penalu: Nisam bio spreman, nisam zadužen za penale

Autor mondo.rs

Napadač Zvezde prisjetio se u opširnom intervjuu kako Marin nije želio da šutira penal u Atini i da je on prihvatio odgovornost. O vožnji u tenku, srpskoj agresivnosti i mentalitetu

 FK-Crvena-zvezda-Tomane-nisam-ja-zaduzen-za-penale-ali-ponovo-bih-sutirao Izvor: MN PRESS

Prvotimac Crvene zvezde Tomane prešao je dugačak put za samo godinu dana: od zamalo ispadanja sa Tondelom, do Lige šampiona sa crveno-bijelima.

Sada je u opširnom intervjuu za portugalsku publikaciju Mais Futebol ("još fudbala") govorio o Srbiji o nezanimljivoj srpskoj ligi, svojim iskustvima na tenku, ali je otkrio i da ga je iznenadilo što Marko Marin nije želio da šutira penal u Atini, u ključnom meču Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

"Srpska liga nije takmičarska, lagao bih kad bih rekao da jeste. Imamo 11 bodova više od Partizana, a ne radimo ništa posebno. Ta liga su Zvezda i Partizan...Nisam zbog prvenstva došao ovdje, već da bih osvojio titulu i igrao Ligu šampiona. Svaki igrač to sanja i to sam i ja želio", rekao je Tomane.


On je ocijenio da je fudbal u Srbiji "agresivniji", dok je u Portugalu tehnički bolji, a identifikovao je i uzrok.

"Postoje neke promjene u tom pravcu, ali ovdje u timu smije da igra samo četiri stranca. To mora da se promijeni, igrači ovdje imaju kvalitet, svake godine neko ode u veliki klub. Čvrsti su, teško se igra protiv ekipa, ali mislim da ima više kvaliteta u Portugalu", kazao je napadač Zvezde.

Tomane je kao glavnu odliku srpskog fudbala istakao agresivnost, ali i sklonost ka promjenama, što ga stvarno buni.

"Jednu stvar ne razumijem, a to stalno viđam i u reprezentaciji Srbije: imaju sjajne igrače i tim koji može mnogo, a onda izađu u evropska takmičenja, ne ostvare rezultat, a mentalitet im je da samo mijenjaju. Izgube utakmicu i promijene trenere, takav im je mentalitet", rekao je on, a onda dodao:

"Ne razumem tu nestabilnost timova. Mi, na primjer, imamo 11 bodova prednosti, igrali smo u Ligi šampiona, igramo kup, a trener je otišao. Teško je to razumjeti, ali je tako".

On je istakao da prvenstvo još nije riješeno, ali da će biti teško da Zvezda ne bude šampion, jer je 11 bodova prednosti ogroman "višak" i u Portugalu i u Kini. Novinari su primijetili da je njegov tim van Lige šampiona izgubio samo jednu utakmicu – protiv Partizana a Tomane zna uzroke takve dominacije.

"To je zato što liga nije takmičarska. Olimpijakos je ovdje izgubio 3:1, prošle sezone Liverpul. Van Lige šampiona, jedino smo izgubili od Partizana u gostima. Nije lako igrati na ovom stadionu, ali u srpskoj ligi nema takmičarskog elementa. Zvezda ima najbolje igrače, najbolji tim", rekao je Tomane.

Ovaj igrač ostao je, međutim, upamćen u Zvezdi po promašenom penalu u Atini, koji bi njegovom timu možda donio i proljeće u Evropi.

Izvor: MN PRESS

"Loše sam se osjećao. U Tondeli sam uvijek izvodio penale, a ovde ih nisam trenirao, jer nisam ja bio zadužen za penale. Ali, kapiten (Marko Marin) nije hteo da šutira i ja sam preuzeo odgovornost. Da se danas ponovi, isto bih uradio, bez problema", rekao je on.

"Loše sam šutirao. Osećao sam se loše što se nisam pripremio, ali nisam ja taj koji obično izvodi penale, pogotovo u ovakvim utakmicama. Nikada nije lijepo ispasti, pogotovo ne u Ligi šampiona", rekao je Tomane.

On je novinarima opisao kakav je osjećaj plasman u elitno evropsko klupsko takmičenje, a onda su ga novinari pitali da li je to bolji osećaj ili vožnja tenkom, nakon čega se igrač nasmijao.

"To je bilo nešto pošto smo postali šampioni, a onda su došli navijači i napravili veliku žurku. Nikad nisam ni pomišljao da budem na tenku i nije bolje od plasmana u Ligu šampiona, ali je nešto što se pamti", kazao je Tomane.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

VIŠE VIJESTI O CRVENOJ ZVEZDI

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC