• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo i Asano ne misle isto: Partizanova ideja živi, potrebna druga formula

Autor mondo.rs

Trener Partizana Savo Milošević pred utakmicu sa Spartakom pričao o igri crno-belih i problemima koji ih prate od početka prolećnog dela sezone.

 Savo i Asano ne misle isto: Partizanova ideja živi, potrebna druga formula Izvor: MN PRESS

"Ono što Partizan mora da vrati je timski rad na terenu, jer smo trenutno okrenuti individualnim kvalitetima u igri. Imali smo timsku igru uvek, to nas je krasilo i to moramo da povratimo", reči su Takume Asana koje su u nedelju odjeknule u javnosti.

Krilni napadač Partizana priznao je da "parni valjak" ne igra kao u prvom delu sezone, a uz to je i locirao problem.

Možda će vas zanimati

S njegovim stavom se, međutim, nije usaglasio trener Savo Milošević. Pred utakmicu sa Spartakom u četvrtfinalu Kupa Srbije (utorak, 18 časova – Humska), strateg crno-belih smatra da Partizan i dalje sve probleme rešava kao tim.

"Ne bih se složio, pokušavamo sve da rešavamo kao tim. Činjenica je da ne igramo na nivou od jesenas, već sam pričao o razlozima, a i logično je da ne možete na istom nivou da igrate celu sezonu. To je prosto... ne znam nijednu ekipu koja to može da uradi", mišljenja je Milošević.

Šef stručnog štaba Šartizana ističe da nema prostora za paniku.

"Sve su ovo normalne stvar u procesu stvaranja tima i napredovanja, nekad to bude ravna linija, bitno je da ne idemo unazad. To je ono što pokušavamo sada, da održimno stanje psihofizičko i atmosferu u ekipi, jer sam siguran da će ponovo doći vreme da idemo gore", rekao je Milošević.


"Valjak" je u prvom delu sezone bio napadački raznovrsan i efikasan. Partizan sada dosta teško dolazi do golova iz igre.

"Brine me, ali to je jedan od problema koje moramo da rešavamo u hodu. Početak sezone je bio težak, znali smo to, imamo i dosta kadrovskih problema i oni direktno utiču na te stvari. I jesenas smo pričali o neefikasnosti u odnosu na broj prilika koje smo stvarali", dodao je Milošević.

Napadačka filozofija ostaje zacrtana kao ključna.

"Nisam i neću odustati od ofanzivne igre, bez obzira na kvalitet. Ako ćete se složiti, mi ne igramo nijedan korak iza onoga što smo igrali. Mi i dalje igramo ofanzivno, napadamo priotivnika na njegovoj polovini, naša poslednja linja je i dalje daleko ispred gola, na 50 metara.Napadački fudbal je mnogo više rizičan od onog drugog. Mi smo svesni toga, ali nismo odustali. Neki su mi zamerili zamenu Šćekić umesto Sume u derbiju... Opredeljenje u igri koje imamo, od njega nismo odstupili svesni da imamo problem".

Milošević, međutim, smatra i da će Partizan morati da nađe nove mehanizme napada, jer i "protivnici dobro skeniraju".

"Imaćemo problem jer protivnici nas skeniraju, moraćemo da nađemo neke nove mehanizme napadanja. Nema u fudbalu ono - vi ste nešto pripremili i to će zauvek da traje tri godine. Toga nema u fudbalu. Jesenas je bilo dobro, sad smo i mi skenirani, imamo motivisane rivale koji žele da pariraju takvom Partizanu. Moramo sada da nađemo neke nove stvari. Trenutno nismo u najboljoj situaciji zbog kadrovskih problema, ali ako smo pametni, iz svega toga treba da izađemo jači. Blizu smo fizički onoga što smo jesenas igrali, to je nešto i što smo očekivali", objasnio je Savo Milošević.

Trener Partizana rekao je da forma jesenas bila bolje tempiranal, ali svesno zbog evropskih utakmica. On je dodao da ništa ne bi menjao sa načinom na koji se ekipa pripremala.

"Mi u svakom drugom poluvremenu izgledamo bolje od protivnika, to je evidentan podatak da smo radili dobro. Neke druge stvari su trenutni problem i sa tim trenutnim problemima pokušavamo da izađemo na kraj", podvukao je strateg crno-belih Savo Milošević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC