• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babić o Stankovićevim rotacijama štopera: Svaka šansa mi znači

Autori mondo.rs Autori Jovan Terzić

"Iako je bila drugačija formacija, videlo se da smo spremni i za taj stil igre, uigrani smo i sve je dobro fuinkcionisalo", ističe strelac trećeg pogotka za Zvezdu u Šapcu.

 Crvena-zvezda-Srdjan-Babic-Dejan-Stankovic Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Očekivalo se tokom priprema u Turskoj da će na početku 2020. godine štoperski tandem Crvene zvezde činiti Miloš Degenek i Srđan Babić, međutim, u uvodnim utakmicama prednost u odnosu na Babića dobio je Nemanja Milunović.

U poslednjoj utakmici - najboljem izdanju crveno-belih ove godine (Mačva - Zvezda 0:3) - Stanković ne samo da je stavio Babića i Radovana Pankova u startnu postavu sa Degenekom, već je i promenio formaciju.

Možda će vas zanimati

Crveno-beli su od početka igrali sa trojicom štopera u zadnjoj liniji (Pankov desno, Degenek u sredini, Babić levo), što se pokazalo kao odličan potez. 


Iako je poslednjeplasirana Mačva kvalitetom dosta slabija od vodeće Zvezde, trener Dejan Stanković mora biti zadovoljan činjenicom da su protivnički igrači prvi šut ka Milanu Borjanu uputili tek u 88. minutu, kada su gosti uveliko vodili 3:0.

Strelac trećeg pogotka bio je upravo Babić.

"Igrali smo u Šapcu 90 minuta u punom ritmu, odlično smo priveli utakmicu kraju, a mislim da smo mogli da postignemo još nekoliko golova. Meni svaka šansa znači, verujem da sam dobro odradio posao, a srećan sam i zbog gola. Naravno, tim je na prvom mestu, najbitnije je da igramo dobro kao ekipa i da pobeđujemo. Iako je bila drugačija formacija, videlo se da smo spremni i za taj stil igre, uigrani smo i sve je dobro fuinkcionisalo", konstatovao je Babić za klupski sajt.

Crveno-beli su u drugi deo sezone ušli pobedama protiv Čukaričkog (2:0) i Vojvodine (2:0), ali su onda usledili remiji sa Inđijom (1:1) i Partizanom (0:0), pa povratak na pobednički kolosek protiv Mačve (3:0).

Zadovoljan je Babić dosadašnjom saradnjom sa Dejanom Stankovićem, ali veruje da će ekipa biti još bolja.

"Rekao sam više puta da Stanković želi da promeni nešto u našoj igri i organizaciji. Za sada nam odlično ide, ali imamo još prostora za napredak. Za sve je potrebno vreme, ali mi dajemo maksimum na svakom treningu. Videlo se i protiv Partizana i Inđije da smo igrali dobro i stvarali prilike, ali lopta nije htela u gol, u Šapcu smo odlično otvorili utakmicu i verujem da ćemo biti sve bolji".

Naredni rival je kruševački Napredak, u subotu od 18 časova u Beogradu, a ta utakmica biće iskorišćena za proslavu 75. rođendana Sportskog društva Crvena zvezda.

"Uvek sam govorio da nam mnogo znače naši navijači koji su uz nas svih 90 minuta. Pravi 12. igrač, koji nam daje prekopotrebnu snagu i kada ne ide. Uz njihovu podršku sve je lakše, a iskoristio bih priliku i da ih pozovem sledeće nedelje da ispune tribine naše 'Marakane' i da proslavimo rođendan. Potrudićemo se da napravimo spektakl i da uz dobru igru zajedno proslavimo novu pobedu", najavio je Babić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC