• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal u doba korone, Deki poručuje: Pitanje je inteligencije, ne hrabrosti

Autor Pavle Knežević

Malo ko misli na fudbal i Zvezdinu utakmicu sa Napretkom, a trener se drži svog posla

 Dejan Stanković, Zvezda - Napredak, koronavirus Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Teško je razmišljati o fudbalu u doba epidemije kovida-19, ali sport se za sada nastavlja.

Tako je i u Crvenoj zvezdi, Dejan Stanković priprema ekipu za igranje sa Napretkom pred praznim tribinama, a što se tiče korone i svega što se dešava, trener kaže: ima ko je zadužen za to.

Možda će vas zanimati

"Ja nisam kompetentan da dajem odgovore imamo ljude koje ćemo da slušamo, davaće nam odgovore na sva naša pitanja i raditi 'rifreš' na svaka dva-tri sata. Znam šta se dešava u Italiji, kako se to sve odvija, tamo su mi supruga i srednji sin, oni su u polukarantinu", rekao je Stanković novinarima na stadionu "Rajko Mitić". 


Stanković je najslavniji deo karijere proveo u Milanu, koji je epicentar evropske epidemije virusa, a sada poziva na društvenu odgovornost.

"Milano i taj deo je bukvalno prazan grad, ali ima jedna rečenica: ako su naši roditelji za nas uradili sve što su mogli da imamo bolju budućnost, tako da mi treba da uradimo isto za njih. Ako se od nas traži da budemo kući, da ne idemo u restorane, zatvorene prostore, da ne donosimo kući to starijima, oni su najugroženiji, to je jedna od odgovornosti, da ne doneseš to kod kuće. To je pitanje socijalne odgovornosti i inteligencije", kazao je trener Zvezde.

A momci iz vašeg stručnog štaba?

"Oni su ovde odavno, i oni isto prate situaciju iz dana u dan, vidite i vi, to se menja iz sata u sat. Momci su okej, familije su okej, nisu bili dugo u Italiji, problem je samo što su Italijani, ali nisu dugo bili. Imamo ljude koje slušamo i to je to", kazao je Stanković.

Da li ste se čuli sa Sinišom Mihajlovićem ili sa nekim od svojih prijatelja?

"Nisam se čuo, pričali smo prošle nedelje. Vidim na grupi koju imamo za malo dopisivanje, čitam da li su svi dobri. Čuli smo se prošle nedelje, sigurno je dobro", rekao je Stanković.

Prvenstva se otkazuju širom Evrope, šta vi mislite, treba li da se otkaže?

"Ne znam. Ima ko to odlučuje, da se krene odozgo, od UEFE, svih nacionalnih saveza gde se odluke donose, tako ćemo i biti obavešteni. Nisam kompetentan da dam odgovore", zdravorazumski kaže trener.

A kako je vama lično? Kako vam pada ova situacija i porodično? Tamo vam je supruga...

"To je moja stvar i Anina. Dva sina su ovde, jedan je tamo. Svaki dan se čujemo, treba da se obezbedimo, da se preruzmu stvari da zaštitimo okolinu, najbliže. Jeste ozbiljna situacija u Italiji, iz sata u sat se kontroliše, menja, pa ćemo videti. Moramo svi stoički to da podnesemo i da nam socijalna kultura da bude na visokom nivou. Nije stvar hrabrosti, nego inteligencije", rekao je Stanković.

Kad je fudbal u pitanju, Zvezda je planirala da proslavi rođendan uz pun stadion, ali je Vlada Srbije zabranila javna okupljanja, tako da će se igrati bez publike. Proslava je odložena za prvu sledeću priliku.

Što se tiče fudbala, protivnik je Napredak, a Stanković neće moći da računa na Milana Rodića i Ričmonda Boaćija.

"Ostali su svi spremmi za utakmicu, tako da ćemo večeras videti kojih prvh 11 će da izađe. Žao mi je zbog situacije i 75. rođendana, ali moramo da pratimo uputstva. Socijalna odgovornost inteligencija mora da izađe u prvi plan kad vidimo šta se dešava, moramo da budemo spremni na sve i da radimo šta nam se kaže", rekao je Stanković.

Napredak...

"Mi dolazimo sa lepog gostoanja iz Šapca, iz lepe utakmice. Gledali smo Napredak, studirali smo ih, u promeni su trenera. Doći će i oni sa svojim ideajama, ali, kao što sam rekao, uz dužno poštovanje svakog protivnika, mi imamo naš stil, ciljeve i zadatke od kojih nećemo odustajati. Sigurno ćemo igrati kako smo radili, kako smo spremili ove nedelje. Videću da li će biti promena u startnom timu. Videćete koliko sutra od 18", rekao je Stanković.

Trener ne odustaje od igranja sa dva napadača, mada to ne mora da bude pravilo.

"Gledam da izvedem tim funkcionalan za svaku sledeću utakmicu, nekada dva, nekada jedan, nekada tri. Zavisi od protivnika i šta mi želimo. Sigurno će biti još protivnika i promena u toku sezone", kazao je trener Zvezde.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC