• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi vezista RB Lajpciga o sjajnom Verneru: Jedinstven primjerak!

Autor mondo.ba

Tajler Adams nema dilemu da li je drugi najbolji strijelac Bundeslige spreman za transfer na Ostrvo

 Tajler Adams Timo Verner jedinstven primjerak Izvor: Tanjug, Jens Meyer/AP

Napadač RB Lajpciga je, do trenutka suspenzije svih takmičenja zbog pandemije koronavirusa, bio "maksimalno neprijateljski raspoložen" prema protivničkim golmanima.

Golgeter rođen 1996. godine je u trenutnoj bundesligaškoj sezoni na 25 utakmica postigao 21 gol, što ga je odvelo na drugo mjesto liste strijelaca u njemačkom šampionatu, iza Bajernovog Poljaka Roberta Levandovskog (25).

Možda će vas zanimati

Takav Vernerov učinak nije ravnodušnim ostavio ni Jirgena Klopa, njegovog sunarodnika na klupi Liverpula, koji je već duži period zainteresovan za dovođenje ofanzivca koji po godinama (6. marta proslavio tek 24. rođendan) može još dugo da ispisuje fudbalsku istoriju.

A da je Verner spreman da pristupi jednom takvom klubu, mišljenja je njegov saigrač iz Lajpciga, mlad američki vezista Tajler Adams, koji je nahvalio starijeg saigrača u razgovoru za ESPN.

"Ne govorimo samo o broju pogodaka koje je postigao, već i o njegovoj brzini, nevjerovatan je. Mnogo je uloga na terenu u koje može da se uklopi i to ga čini 'jedinstvenim primjerkom'. Ako znate da postižete golove na toliko načina, to govori da ste spremni još dugo da igrate na najvišem nivou, za najveće klubove na svijetu, za državnu selekciju. Zadovoljstvo je igrati sa njim, lakše je igrati u veznom redu kad znate da će prihvatiti svaku loptu bez obzira kako mu je pošaljete", rekao je 21-godišnji Amerikanac, koji je ove sezone nastupio na pet utakmica za RB Lajpcig.

Timo Verner je, inače, u redove trenutno trećeplasiranog tima Bundeslige stigao u ljeto 2016. godine iz Štutgarta, u kojem je prošao kompletnu omladinsku školu.

Ugovor sa RB Lajpcigom ističe mu posljednjeg dana juna 2023. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC