• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul čuva timski duh grupnim četom, otkriven i motiv dominacije

Autor Pavle Knežević

Džordan Henderson govorio je kako igrači dele snimke i izazivaju jedni druge na razne poduhvate

 Dzordan-Henderson-grupni-cet-zezanje-u-doba-korona-virus-razlog-dominacije Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Fudbal potpuno stoji u skoro celom svetu, ali navijači Liverpula ne mogu a da ne misle o ovoj sezoni u kojoj obaraju rekorde. Jedan od njih je i 25 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, ali titula će još sačekati.

Iako su "crveni" bili na tačno dva koraka do osvajanja titule, prve posle 30 godina, pandemija virusa korona je sve te planove na čekanje. Kapiten Liverpula ispričao je da ekipa ostaje u formi individualnim vežbama, ali i da čuva prisustvo duha zajedničkom grupom na platformi WhatsApp.

Možda će vas zanimati

"Svako od nas je dobio program rada, nešto slično onome što radimo van sezone, kada smo na odmoru i kada radimo da bismo zadržali ritam. Imamo i grupni 'čet', tako da delimo svakakve snimke sa različitim izazovima. Ima tu zezanja i prepucavanja, ali sve uobičajeno, tako da su stvari dobre za sada", rekao je Henderson za Skaj sports.


Kapiten kaže i da je trener Jirgen Klop u toj grupi.

"To je jedan veliki grupni 'čet' i svašta se tu nalazi i svašta ide u nju, tako da je super jer nam daje neke obaveze i nešto da radimo", objasnio je on.

Ovakva dominacija Liverpula nije zabeležena u Premijer ligi. Henderson je otkrio da je gubljenje titule prošle sezone u poslednjem kolu bio glavni motivator, ali ne samo to. Ova sezona se "kuvala" dve godine.

"Gubljenje finala Lige šampiona godinu dana pre od Real Madrida – to je najgori osećaj koji sam imao u fudbalskoj karijeri, i ne samo za mene. Proći kroz sve to, odigrati tako dobru sezonu – osećao sam da idemo u pravom smeru i da i dalje napredujemo. To nam je dodatno malo pojačalo vatru. Osetili smo da imamo veliki put da pređemo kao tim, a to što smo potom uradili u prvenstvu i Ligi šampiona je fantastično", rekao je Henderson.

Izgubljeno prvenstvo u samom finišu takmičenja je bilo jako teško za ceo tim, ali samo nekoliko nedelja posle toga usledio je vrhunac fudbalskih karijera za ceo tim tada – osvajanje Liga šampiona protiv Totenhema.

"Samo nekoliko nedelja posle najgoreg osećaja, usledio je najbolji. Bio je to jako brz obrt u emocijama, od maja do juna. Mnogo nam je značilo da konačno osvojimo prvi trofej. Od tada je samopouzdanje samo raslo", rekao je Henderson.

Najveći rival Liverpula u poslednje dve sezone jeste Mančester siti Pepa Gvardiole. Iako neki ljubitelji fudbala misle da su to rivalstvo napravili mediji, Henderson potvrđuje da ono zaista postoji.

"Svaki put kada igrate protiv njih znate da ćete igrati protiv dobrog tima. Znate da će biti teška utakmica šta god da se desi. Posebno ako se igra na Enfildu…Ne može se sakriti činjenica da imate osećaj da je velika utakmica. Kada se suočavate sa direktnim rivalom za titulu i pobedite, onda je to kao dupla pobeda", rekao je Henderson.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC