• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto Misimović nije igrao za "zmajeve" protiv Srbije i Crne Gore!

Autor mondo.ba

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović otkrio je razloge zbog kojih nije igrao u Beogradu protiv tadašnje selekcije Srbije i Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal 2006. godine.

 Zvjezdan Misimović o razlozima što nije igrao na meču SCG - BiH Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Aktuelni funkcioner u stručnom štabu "zmajeva" ispričao je u podcastu "Opsajd" zbog čega nije igrao na "Marakani", gdje su golom Mateje Kežmana "plavi" stigli do minimalne pobjede i plasmana na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj.

Možda će vas zanimati

Misimović je trebao da bude starter, ali su mu tadašnji selektor BiH Blaž Slišković i Ahmed Pašalić, direktor reprezentacije, saopštili da će biti na klupi.

"Najgori trenutak ili najbolnija tačka u karijeri mi je utakmica sa Srbijom i Crnom Gorom u Beogradu. Imao sam veliki motiv, par dana prije smo igrali kući sa San Marinom, prišao mi je Pašalić i rekao da me odmaraju za Srbiju i da neću igrati ovo. Rekao sam OK, a onda u Beogradu, sat pred utakmicu sastanak, zove me Slišković gore i kaže: 'Braco (Hasan Salihamidžić) neće da igra desnog beka, hoće naprijed gore, (Elvir) Bolić ima ili je imao rođendan, ti moraš na klupu'. Meni se tada srušio svijet, ja nisam mogao da vjerujem šta se dešava", rekao je Misimović.

"Pašalić je bio alfa i omega tada, Slišković je bio dobar trener, ali oko njega je bila opasna situacija. Mada ja ni sa Pašalićem nisam imao problem, nije mi ništa učinio, ali čuje se sve i svašta", prenosi sarajevsko "Oslobođenje".

...
Izvor: YouTube/sp1873

Podsjećanja radi, Zvjezdan Misimović je do 2002. godine bio mladi reprezentativac Jugoslavije. Na jednom od okupljanja reprezentacije mu je tadašnji selektor Vladimir Petrović Pižon objasnio da je spor i pretežak, kao i da više ne računa na njega.

Nakon nekoliko godina, Misimović je prihvatio poziv Bosne i Hercegovine, za koju je u seniorskoj reprezentaciji nastupio 84 puta, računajući i Mundijal u Brazilu, nakon kog se penzionisao.

Meč u Beogradu odigran je 12. oktobra 2005. godine, kao posljednji u kvalifikacionoj grupi za Mundijal. Mateja Kežman je u sedmom minutu postigao jedini gol na meču, a SCG je obezbijedila prvo mjesto u grupi. Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, tada već bivša državna zajednica, doživjela je potpuni debakl.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC