• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kapiten nakon Totija i de Rosija? Ogromna čast!"

Autor mondo.ba

Edin Džeko je već pet godina dio Rome, našao je svoje mjesto u istoriji, pa je zaslužio i traku oko ruke

 Edin Džeko kapiten Roma ogromna čast Izvor: Gulivet/Getty Images/Tullio M. Puglia

Sarajevski Željezničar, pa Teplice (uz pozajmicu u ekipi Usti nad Labem), Volfsburg, Mančester siti, Roma.

To je fudbalski put kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke, koji od 2015. godine nosi dres kluba iz italijanske prestonice.

Možda će vas zanimati

Bh. reprezentativac je na Olimpiko prvo stigao na jednogodišnju pozajmicu, dok je stalni član "vučice" postao godinu dana kasnije, te tokom mandata u klubu zaslužio čak i da da ponese kapitensku traku.

"Biti kapiten ovog tima nakon Totija ili de Rosija je ogromna čast. Bio sam kapiten u Volfsburgu, sad sam već šest godina kapiten u reprezentaciji BiH. Nije važno samo biti izabran za kapitena – važno je da budete lider na terenu", rekao je Džeko, koji je do sada za Romu nastupio na 211 utakmica u svim takmičenjima i postigao 102 gola, po čemu se na šestom mjestu vječne liste strijelaca izjednačio sa Vinćencom Montelom.

Prema određenim najavama, postoje nagovještaji da bi klubovi mogli da se vrate trenažnom procesu 3. maja, a jedna od opcija je da onda Serija A krene 17 dana kasnije.

"To je delikatno pitanje, najvažnija stvar je zdravlje. Sport sada nije prioritet, ali ga mi svi volimo i dio je života. Kad se sve smiri i ne bude opasnosti, vratićemo se igri", naveo je Džeko za italijanske medije.

O vremenu u karantinu...

"Nikad nisam bio ovoliko kod kuće, ali sam srećan. Sa porodicom sam i to mi daje pozitivnu energiju. Kad su mi djeca srećna – i ja sam".

Prošle godine su postojale određene najave da bi Džeko mogao da promijeni grad, ali ne i državu.

Dugo se pominjao prelazak u Inter, ali je na kraju ostao u Romi, koja je kroz fondaciju "Roma Cares" (Roma brine) odlučila da pomogne svima kojima je pomoć potrebna u toku borbe sa pandemijom virusa korona.

"Ostanak u Romi bio je pravi izbor, nije bilo teško da odlučim. Sad sam još ponosniji što sam i dalje tu jer u teškim trenucima radimo važne stvari kako bismo pomogli narodu."

Nedostaje li mu Sarajevo?

"Gajim beskrajnu ljubav prema rodnom gradu i uvijek će tako biti. Kad dođemo u Sarajevo, kćerkica Una me uvijek pita kad ćemo ići kući, odgovorim da je ovo naša kuća, međutim ona uzvrati da je njena kuća Rim. Na kraju, kuća je tamo gdje rastete", zaključio je Džeko.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC