• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni defanzivac Junajteda kandidat za klupu Sinsinatija

Autor mondo.rs

Iako fudbal stoji, neki klubovi razmišljaju o budućnosti.

 Jap Stam kandidat za trenera Sinsinatija Izvor: Getty Images/Ben Radford, Ben Radford/Getty Images Europe

Iako nema naznaka da će MLS timovi uskoro na teren, tamošnjem prvenstvu je odložen početak, klub iz Sinsinatija razmišlja kako da popuni upražnjeno mesto na klupi.

I došli su do rešenja. Smislili su šta hoće. Jap Stam, nekadašnji reprezentativac Holandije, igrač Mančester junajteda, Lacija, Milana, PSV-a i Ajaksa, blizu je preuzimanja novog posla u trenerskoj karijeru.

Možda će vas zanimati

Jap Stam (42) je tokom trenerske karijere već radio mladom timu Ajaksa, engleskom Redingu, PEC Cvoleu i Fejnordu, gde se baš i nije proslavio. Bez posla je od oktobra 2019. godine, nakon što je poslednji angažman prekinut šest meseci nakon sedanja na klupu.

Sa Redingom je u Čempionšipu igrao sjajan fudbal, uspeo je i da belei dobre rezultate, pa je tim koji je pre nejga bio u lošem stanju imao šansu i da izbori ulazak u Premijer ligu. To trenersko umeće kasnije nije prikazivao u tom obimu, ali bi sada mogao da se iskupi.

Ozbiljno je zagrizao član MLS-a, ekipa Sinsinatija. Tim u kom ima nekoliko Evropi poznatih igrača želi na svojoj klupi Holanđanina koji je tokom igračke karijere bio poznat kao veliki borac.

Pržemislav Titon, reprezentativni golman Poljske, Haris Medunjanin i Sijem de Jong, pa Jirgen Lokadija i Juja Kubo mogli bi da dobiju zvučno fudbalsko ime kao svog novog trenera.

Ekipa Sinsinatija je osnovana krajem maja 2018, odnosno pre manje od dve godine. Za to vreme su već uspeli da promene trojicu trenera. Pored Joana Dameta, koji je dva puta poslužio kao prelazno rešenje, na klupi Sinsinatija su sedeli Alan Koč i Ron Jans.

Predstojeća sezona, za koju se još uvek ne zna kada počinje, biće tek druga koju Sinsinati igra u MLS ligi. U prethodnoj nisu bili naročito uspešni, pošto su prvenstvo završili na 24. poziciji.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC