• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekam želi Mesija i Ronalda u Inter Majamiju! Hoće li ih dovesti? Što da ne

Autor mondo.rs

Vlasnik američkog kluba, novog člana MLS, navodi da u planu ima dovođenje najvećih zvijezda

 Fudbal Bekam želi Mesija i Ronalda u Inter Majamiju Izvor: AP Photo/Richard Drew/Tanjug

Inter Majami u nedjelju će početi da piše fudbalsku istoriju, nakon što zvanično debituje u MLS.

Klub, čiji je suvlasnik jedan od najboljih engleskih fudbalera svih vremena, Dejvid Bekam, ima velike planove u budućnosti.

Možda će vas zanimati

Mnogi smatraju da bi upravo Bekamovo ime moglo da bude dovoljno u odluci velikih zvijezda da se okušaju u profesionalnoj američkoj ligi. Usput, novi klub, mogao bi da im osigura i dobru zaradu.

"Bilo je mnogo igrača koji su nas kontaktirali oko eventulanog dolaska u naš klub. Mi ovdje stvarno imamo sjajne uslove. Kada ste vlasnik, želite da imate i najbolje igrače. Imamo priliku da dovedemo najbolje, poput Lea Mesija, Kristijana Ronalda, o kojima imam samo reči divljenja. Zaista bi bilo sjajno kada bismo uspjeli da ih dovedemo", naveo je Bekam.

Iskusni Beks tokom uspješne karijere naučio je mnogo o tome kako funkcionišu veliki klubovi.

"Postavili smo visoke ciljeve, imamo velike ambicije, ali postoji i jedna stvar koju sam naučio od ser Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu, a to je da ne dovodiš igrače samo da bi ih doveo i dobro platio, već zbog toga što mogu da se uklope u ekipu. I time ćemo se voditi. Ako, nam se ukaže šansa da dovedemo veliko ime, iskoristićemo je. Uz to, Majami je grad u kome svi žele da žive, a kada im ponudimo pravu fudbalsku priču imaće dva razloga da dođu", istakao je bivši reprezentativac Engleske.

Bekam je još 2014. pokrenuo ideju o kupovini kluba, kada je iskoristio opciju iz ugovora s bivšim klubom Los Anđeles Galaksijem da kupi franšizu po sniženoj cijeni, a konačno 2018. postao je jedan od vlasnika Inter Majamija.

Kaže da je prošao dug i mukotrpan put od ideje do realizacije.

"Imao sam dugu i uspješnu karijeru u fudbalu, ali uvijek sam želio teške i nove izazove. Nikada nisam shvatio koliko je težak ovaj izazov. Bilo je mnogo teže i mnogo duže nego što sam mislio. Tačno, bilo je trenutaka kada sam mislio da da neću uspjeti, da će posao propasti, ali ni jednom nisam pomislio da odustanem. Biće mi veliko zadovoljstvo, kada konačno 14. marta izađemo pred naše navijače. Biće to ogroman uspjeh za mene lično, jer znam kroz šta sam sve prošao kako bih dočekao taj dan", naveo je Bekam, koji će vratiti fudbal u Majami poslije 19 godina, nakon što je 2001, prethodni klub Majami fjužn napustio grad zbog slabe posjete na utakmicama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC