• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parižani ne zaboravljaju Sušića: Pape je neizmjerna legenda!

Autor mondo.ba

Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine u 20. vijeku i jedini selektor koji je "zmajeve" odveo na veliko takmičenje - Mundijal 2014. godine u Brazilu danas slavi 65. rođendan.

 Safet Sušić, sretan 65. rođendan Izvor: MONDO/Samir Cacan

Safet Sušić Pape, velika legenda "bordo" kluba i francuskog Pari Sen Žermena, rođen je u Zavidovićima na današnji dan prije 65 godina.

Karijeru je počeo u tamošnjoj Krivaji prije odlaska na Koševo gdje je zaradio epitet najboljeg igrača u 20. vijeku, dok je u Parizu izabran za najboljeg inostranog fudbalera koji je ikada nosio dres "svetaca".

Možda će vas zanimati

Zamislite samo da tu titulu nisu dobili Roaldinjo Gaučo, Zlatan Ibrahimović, Džordž Vea, Pedro Pauleta, već legendarni Pape, koji je u dresu Jugoslavije odigrao 51 utakmicu i postigao 21 pogodak u periodu između 1977. i 1990. godine.

Proglašen je najboljim sportistom Bosne i Hercegovine i najboljim fudbalerom Jugoslavije 1979.

Oba kluba nisu, niti će ikada zaboraviti Papetove bravure na terenu i preko zvaničnih naloga na društvenim mrežema su mu uputili čestitke za 65. rođendan.

"Danas svoj 65. rođendan slavi Safet Sušić. U dresu našeg kluba odigrao je 244 utakmice na kojima je postigao 96 golova. Proglašen je za najboljeg igrača Jugoslavije 1979. godine, kao i za najboljeg bh. igrača svih vremena", navedeno je u čestitki kluba sa "Koševa".

Parižani sa "Parka Prinčeva", gdje je Pape za devet sezona odigrao 287 utakmica i postigao 67 golova, takođe nisu zaboravili svoju legendu i u ovo teško vrijeme pandemije koronavirusa.

"Još jedan rođendan. Naše neizmjerne legende Safeta Sušića", navedeno je u čestitki PSŽ-a.

Priliku da uputi čestitku nije propustio ni Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, čiji je nacionalni tim odveo na Mundijal u Brazilu 2014. godine, što je najveći uspjeh u dosadašnjoj istoriji "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC