• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas je trebalo da "gori" Baskija: Svi-na-terase, dođite svi na terase!

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte kako su se navijači Atletik Bilbaoa snašli u danu koji su nedeljama unazad zaokružili crvenom bojom na kalendaru, ali ih je pandemija korona virusa sprečila da se raduju. Ili tuguju...

 Danas je trebalo da "gori" Baskija: Svi-na-terase, dođite svi na terase! Izvor: Guliver/David Ramos/Getty Images

Sredinom februara Atletik Bilbao pobedio je Barselonu i plasirao se u finale Kupa Kralja, a meč za trofej dobio je dodatno na težini kada su saznali da će igrati protiv još jednog kluba iz Baskije - "neprijateljskog" Real Sosijedada!

Svi navijači ova dva kluba "zaokružili" su crvenom bojom na kalendaru 18. april kao dan kada će se ili radovati ili tugovati, ali na kraju je korona virus bio jači od oba osećaja.

Možda će vas zanimati

Zbog pandemije opasne bolesti - sva fudbalska takmičenja u Evropi su prekinuta (sem u Belorusiji), a samim tim do daljeg je odloženo i finale Kupa Kralja.

Umesto uobičajenog "zagrevanja" pred odlazak na stadion, trebalo je da se igra u Sevilji na "Kartuhi", navijači Atletik Bilbaoa i Real Sosijedada ovu "mučnu subotu" bez fudbala morali su da provedu kod kuće, ali su našli i kako da se nabave.

Izlaskom na balkone i terase svojih kuća i stanova, gde su istakli navijačke rekvizite i pevali pesme, pokazali su još jednom koliko su privrženi klubu.

Oni su putem društvenih mreža "lansirali" kampanju pod nazivom "dovedimo finale na balkone", pa su se dogovorili da u 20 časova, umesto aplauza za zdravstvene radnike, sada otpevaju klupske  i navijačke himne.

Tako će ove večeri biti u San Sebastijanu i Bilbaou, kao i u svakom gradu gde ima navijača ova dva kluba.

Objavljeno je da će u slučaju otkazivanja finala oba tima steći pravo da se takmiče u Ligi Evrope naredne sezone, ali njima to ipak nije bilo primarno - nego trofej.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC