• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bild: Real Madrid je "zaboravio" na Hakimija

Autor mondo.ba

Iako ugovor sa Madriđanima ima do 2022. godine, a trenutno je na pozajmici u Borusiji Dortmund, mladi Marokanac uopšte nije u kontaktu sa matičnim klubom.

 Bild: Real Madrid je "zaboravio" na Ašrafa Hakimija Izvor: Guliver/Getty images/Alex Caparros

Marokanac Ašraf Hakimi prošao je omladinsku školu Real Madrida, a zatim stavio paraf na profesionalni ugovor sa "kraljevskim" klubom do 2022. godine.

Ipak, tada je sve krenulo nizbrdo za njega. Umjesto da se bori za mjesto u postavi Madriđana, poslat je na pozajmicu u Borusiju.

Možda će vas zanimati

Iako u Dortmundu pruža odlične partije, brine ga odnos njegovog matičnog kluba i teško je vjerovati u povratak na "Santijago Bernabeu".

Novinari "Bilda" objavili su da kontakata između Hakimija i Real Madrida praktično nije ni bilo otkako je prije skoro dvije godine obukao dres "milionera" iz Dortmunda.

Marokanac bi trebalo da se vrati u Real Madrid na kraju sezone, s obzirom da mu tada ističe pozajmica, ali je sve izvjesnije da se to neće desiti, piše "Bild".

"U ljeto 2018, malo prije transfera u Borusiju, potpisao je ugovor sa Realom do 2022. Od tada, klub i igrač nisu imali kontakte i teško da će njihova saradnja biti nastavljena", piše njemački list.

Kao jedan od glavnih razloga za takav odnos kluba prema igraču, novinar "Bilda" označio je trenera Reala Zinedina Zidana.

"Nije veliki ljubitelj Hakimija", pišu o Zidanu, navodeći da Francuz i naredne sezone na mjestu startera na poziciji desnog beka vidi Danija Karvahala.

Jedina sigurna stvar za špansko-marokanskog fudbalera je da će, s obzirom na formu, i u 2021. godini igrati za veliki tim, bio to Real Madrid ili ne, zaključuje "Bild".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC