• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maradona i Šuker namjestili utakmicu: Dogovoren meč Argentina - Hrvatska?

Autor Milutin Vujičić

Dvije i po decenije kasnije "isplivali" detalji...

 Argentina-Hrvatska-namestena-utakmica-1994.-godine-dogovorili-se-Maradona-i-Suker Izvor: Bongarts/Guliver/Getty Images

Čuveni argentinski defanzivac Oskar Ruđeri, član generacije koja je 1986. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, razgovarao je u svojoj TV emisijom sa Dijegom Forlanom, a dok su se prisjećali anegdota iz fudbalskih dana - "isplivale" su neočekivane anegdote.

Prisjetili su se "sumnjive" utakmice Argentine i Urugvaja iz kvalifikacija za Mundijal 2002. godine, na kojoj Forlan nije igrao, ali je "škakljivim" pitanjem natjerao Ruđerija da progovori...

Možda će vas zanimati

"Koliko si ti odigrao takvih utakmica?", pitao je Forlan.

"Sjećam se samo jedne - protiv Hrvatske!", odgovorio je Ruđeri koji je mislio na prijateljsku utakmicu i 1994. godine kada "vatreni" nisu dobili dozvolu FIFA da igraju međunarodne mečeve.

Čuveni argentinski defanzivac je ispričao da je taj susret Argentini došao u "totalno pogrešno vrijeme" pošto su se vratili sa turneje i u samo nekoliko dana igrali protiv Ekvadora i Izraela, a čekao ih je još jedan naporan meč protiv Hrvatske.

U Zagreb su došli preumorni, jedva su stajali na nogama, ispričao je Ruđeri, pa dodao da su onda ključnu ulogu odigrali Dijego Maradona i Davor Šuker koji su igrali zajedno u Sevilji.

''Sjećam se jako dobro da je Hrvatska tada imala strašnu ekipu. Igrali su Boban, Šuker, pa onaj plavušan iz Reala Prosinečki… Bili su napaljeni, a mi smo jedva stajali na nogama od putovanja. Dijego je dobro poznavao Šukera i uslijedili su dogovori na svim stranama terena. Sve dok nije pao konačan dogovor: 'Nećemo napadati jedni druge''', kazao je Ruđeri u emisiji, a prenosi "Index".

Utakmica je inače odigrana bez golova, nije bilo ni pravih šansi, a oni koji su prisustvovali utakmici pamte da je padala strašna kiša na "Maksimiru".

Da li je meč bio namešten?
Izvor: YouTube/Thxh

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC